Karabük'te Sağlık Çalışmaları

KARABÜK - Karabük Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, "İlimiz hastane ve sağlık kuruluşları bakımından bölgesinde dikkat çekiyor" dedi.

Tiryaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık alalında hizmet ve kalite anlayışı son yıllarda hızla gelişerek vatandaş memnuniyetinde çok önemli bir yer edindiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının insan üstü gayret gösterdiğini ifade eden Tiryaki, "Türkiye artık insan odaklı hizmeti benimsemiş bir ülkedir. Ülkemiz 3. Dünya ülkesi değildir. Ülkemizin son yıllarda her alanda gelişmesi ile sağlık sektörü de önemli bir ivme kazanmıştır. Ülkemizde son yıllarda halkın büyük memnuniyet duyduğu kamu hizmeti sağlıktır. Sağlık personelinin insan üstü gayretleri ile sağlık alanındaki gelişmelerin son yıllarda teknolojik gelişimi ile doğru orantılı olarak vatandaş memnuniyetinin en üst seviyelere çıkarılması için gayret ediliyor. Zaman zaman il ve ilçelerimizde sorunların yaşanması yeterince hekim olmamasıdır. Hekim yetiştirmekte o kadar kolay bir olay değil. Bir hekimin yetişmesi için 10 yıl gibi bir süre gerekiyor. Buna rağmen bakıldığında eskiye oranla çok ilerleme vardır. Hekim sorununu çzöömek için gayret ediyoruz. Hekim dışında sıkıntımız yok. İlimiz hastane ve sağlık kuruluşları bakımından bölgesinde dikkat çekiyor. İlimizde ülkemize paralel sağlık kalitesi üst düzeyde" diye konuştu.

Kaynak: AA