İran Büyükelçiliği Önünde Suriye Gerginliği

İran Büyükelçiliği önünde, Suriye’deki savaşı protesto eden bir gruba İran Büyükelçiliği’nden çıkan bir kişinin tepki göstermesi, gerginlik yaşanmasına neden oldu.

İran Büyükelçiliği Önünde Suriye Gerginliği
İHH, Mazlum Der ve Özgür Der’in İran Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği eylemde gerginlik çıktı. İran Büyükelçiliği’nden çıkan bir kişinin Esad karşıtı gösteri gerçekleştiren eylemcileri İsrail yandaşlığıyla suçlaması büyükelçilik önünde bir süre gerginlik yaşanmasına neden oldu. Özgür Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker’in basın açıklaması yaptığı sırada, göstericilerin arasına karışan bir kişi “Siz İsrail yandaşısınız” diye bağırınca bazı eylemcileri üzerine çekti. Göstericiler kendilerini İsrail yandaşlığıyla suçlayan şahsın üzerine yürüdü ve elçilik önünde itişmeler yaşandı. Araya giren bazı gösterici ve polisler gerginliğin büyümesini önledi. İran Büyükelçiliği’nden çıkan kişinin protesto ettiği göstericilerin bazısı sinirlenirken, bazılarının da soğukkanlı kalıp “provokasyonlara uymayın” çağrıları gerginliğin büyümesini engelledi. Gerginliğin sona ermesinin ardından gruba tepki gösteren kişi tekrar elçiliğe girdi.

Olaylardan sonra basın açıklamasına devam eden Çeliker, “Şaşırtıcı olan, incitici ve hatta kahredici olan daha düne kadar kendisiyle övündüğümüz, muasır dönem İslami hareketlerin nadide kazanımları diye sahiplendiğimiz İran ve Hizbullah gibi ülke ve hareketlerin aktif işbirlikçi tutumdur. Esed rejiminin imza attığı son cinayetin de suç ortaklığını yapan İran ve Hizbullah altına girdiği bu vebalin hesabını müminlere, Rasulullah’a ve daha önemlisi Yüce Allah’a nasıl verecektir?” dedi.

Kaynak: İHA