Çinli Öğrenciler Yenişehir’de

İçel Multi 2013 programı kapsamında merkez ilçe Yenişehir Belediyesi’nin Çin’deki kardeş kenti Quanzhou'dan gelen Çinli öğrenciler, İçel’de Türk akranlarıyla bir araya geldi.

Çinli Öğrenciler Yenişehir’de
Yenişehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir yıl Quanzhou'da bir yıl İçel Yenişehir'de düzenlenen Gençlik Değişim Programı çerçevesinde Çin’in Quanzhou kentinden gelen 15 öğrenci ve 5 belediye görevlisi, çeşitli aktivitelere katıldı.

İçel Multi 2013 Uluslararası Gençlik Değişim Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kentleri olan Almanya’nın Oberhausen, Şili'nin Valparaíso ile Rusya Federasyonu Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti’nin Ufa kentlerinden gelen öğrenciler, Quanzhou'lu öğrencilerle ortak programda buluştu. Toplam 60 öğrenci yaşıtlarının olduğu Türk ailelerinin yanında kalarak düzenlenen programlara katıldılar. Programda folklor, basketbol, yüzme, müzik, yelken, heykel, seramik, Latin Dansı gibi çeşitli projeler yer aldı. Gençler, bu program sonunda öğrendikleri aktiviteleri sergileyecekler.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Çinli öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamada, 14 Ağustos 2013 tarihinden bu yana İçel’de bulunan öğrencilerin, bu projelerin yanı sıra İçel’in tarihi ve doğal mekanlarını gezdiklerini bildirdi. Çinli öğrencilerin Yenişehir’de olmalarından son derece mutlu olduklarını belirten Genç, ülkelerin kaynaşmasında bu tür etkinliklerin son derece faydalı olduğuna inandıklarını kaydetti.

Genç, “Ülkeler arasında gençlerimizin gerçekleştirdiği gerek sosyal gerekse kültürel anlamda bu tür yaklaşımlar bizleri birbirimize daha çok yaklaştırmakta ve bakış açılarımızı genişletmektedir. Tüm dünya kültürlerinin kaynaşması, birbirleri ile olan ilişkinin gelişebilmesi, güçlendirilmesi için gerekli bu çalışmalar yapılmaya devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA