Bosna Hersekli Anneler İstanbul'da

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in davetlisi olarak Bosna Hersek'ten Türkiye'ye gelen Srebrenitsa ve Jepa anneleri, Tarihi Yarımada'yı gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Srebrenitsa katliamının 18. yılı nedeniyle Bosna Hersek'te geçen ay düzenlenen törenlere katılan Bakan Çelik'in daveti üzerine Türkiye'ye gelen anneler, gezilerine Tarihi Yarımada'yla başladı.

Sultanahmet Camisi'ni ve Ayasofya'yı gezen Bosna Hersekli kadınlar, daha sonra Beylerbeyi Sarayı ve Çamlıca Tepesi'ni de gitti.

Grup adına konuşan Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, Türkiye'yi çok sevdiklerini ve İstanbul'u hep merak ettiklerini belirtti.

Kendilerini, davet eden Bakan Çelik'e teşekkür eden Subaşiç, acı günlerinde ve bu acıların dinmesinde Türkiye'nin desteğini hiç unutmadıklarını ifade etti.

Ülkelerindeki katliama tüm dünyanın gözlerini kapattığını, yalnızca Türkiye'nin yanlarında yer aldığını vurgulayan Subaşiç, Türkiye'nin bu yardımlarına sonrasında da devam ettiğini dile getirdi.

Subaşiç, "Türkiye bizim kardeş ülkemiz ve bu dostluğun devamı için Türk kardeşlerimizi de Bosna Hersek'e ve Srebrenitsa'ya bekliyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği üyelerini, cuma günü Topkapı Sarayı'nda ağırlayacak.

Kaynak: AA