Ak Partili Yurttaş'tan Köylüye Müjde!

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli’nin orman köyleri olan Çaypınar ve Yeniköy’ü ziyaret etti.

Ak Partili Yurttaş'tan Köylüye Müjde!
Ziyaretlerde konuşan Yurttaş “Orman köylerimize önem veriyor ve onların yaşadıkları sorunların çözümü noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla bu köylerimiz hakları kaybolmayacak. Aynı hakları koruyacakları gibi daha çok hizmet alacaklar” dedi.

Yurttaş, konuşmasında “Yeniköy Salihli’nin fidancılıkla özdeşleşmiş bir köyü. Yeniköy hem Orman Bakanlığımıza hem de Belediyelere çok kaliteli fidanlar yetiştiren, Türkiye’de fidancılık konusunda önemli bir yere sahip bir köyümüz. Köy nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ı fidancılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Yeniköy’de aynı zamanda Orman Bakanlığımıza bağlı fidanlığımız bulunmaktadır. Önümüzdeki dönem içerisinde yapılacak olan Kelebek Barajı Yeniköy’ün alan sahasından geçmekte. Bu nedenle vatandaşlarımız balık yetiştiriciliğinden, piknik alanına kadar değişik alanlarla da uğraşmış olacaklar. Köyümüzde Raşit Ersoy isimli engelli bir kardeşimizin akülü araba talebi vardı. Ziyaretimiz esnasında o kardeşimize akülü arabasını teslim ettik. Köyün ulaşım, köy konağı gibi taleplerini aldık. İnşallah en kısa sürede bu taleplerini yerine getireceğiz” dedi.

Yeniköy’de gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Çaypınar köyüne giden Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş; “Orman köyleri Manisa 2014 yerel seçimleriyle birlikte Büyükşehir olmasından dolayı Orman Köyleriyle ilgili yararlanılan hakların sona ereceği şeklinde değişik yerlerde spekülasyonlar vardı. Bu kesinlikle doğru değildir. Manisa Büyükşehir olduktan sonra orman köyleri mevcut haklarını yitirmeyecekler hatta aksine daha fazla hizmet alacaklar. Bu tüm ayrıntılarıyla Büyükşehir Belediyeler Yasasındaki ilgili madde de belirtilmiştir. Orman köylerimizi diğer köylerimize göre daha şanslı köyler olarak görüyoruz. Bu köylerimizin tapu sorunları vardı onları da yakından takip ediyoruz ve kısa bir süre içerisinde tapu sorunları çözülecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA