2014 Yerel Seçimlere Doğru

2014 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Bahar, Aday adaylığı ve bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği konusunda İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

2014 Yerel Seçimlere Doğru
Rıza Bahar, İHA Akhisar Bürosunda yapılan özel röportajda şunlara yer verdi:
AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Bahar, derdimiz var, heyecanımız var, sorumluluğumuz var en önemlisi ise Akhisar olan Aşkımız var diyerek sözlerine başladı.

Öncelikle Rıza Bahar Kimdir?
1975 Yılında Akhisar Atatürk Mahallesinde doğdum. Babamı Tekelci İbrahim diye tanırlar. Dedem ise Reşatbey mahallesinden merhum pamukçu Demir Bakkal’dır. İlk, Ortaokul ve Liseyi Akhisar’da Tamamladım. 1997 Yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliğinden Mezun Oldum. Ve Ankara Bala Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Öğretmen Olarak başladım. Antalya ve Erzincan’da Asteğmen Öğretmen Olarak Askerlik Görevimi Yaptıktan sonra Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinden Öğretmenlik ve Müdür Yardımcılığı Görevlerinde Bulundum.

2010 yılından beri Akhisar Kayhan Ergun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı İş Makineleri Dalında Atölye Şefi Olarak Çalışmaktayım. Bakanlığımızın veya özel kuruluşların düzenlemiş olduğu Liderlik, Girişimcilik, Yönetim, Kişisel gelişim, örgüt yönetimi, strateji, planlama ve organizasyon konularında otuzdan fazla kurslara gönüllü olarak katıldım. Girişimcilik üzerine de Meslek Lisesi Öğretmenlerine kurs vermekteyim. Üniversite Öğrenciliği ve memurluk hayatım boyunca Çeşitli Derneklerde Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapsamında Gönüllü Olarak Üyelik, Kurucu Üyelik ve Liderlik görevlerinde bulundum. Zaman zaman yerel basın’da da yazılar yazmaktayım. Eşim öğretmen ve bir kız babasıyım.

2003 yılından beri Eğitim-Bir-Sen’in İlçe yönetimlerinde bulundum. 2010 yılından beri ise Akhisar Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliği görevini yürütmekteyim. Yine yılda, İki bin den fazla üyesi ile 11 Hizmet Kolu Bulunan Akhisar Memur-Sen’in kuruculuğunu yapıp o günden beride Akhisar Memur-Sen Şube Başkanlığını yapmaktayım. Üyelerimizin memur olması nedeniyle İlçedeki tüm Daire Amirleri, Dernek, Vakıf ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iyi ilişkiler içerisinde bulunmaktayım. Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulunda dört yıldan beri Öğretim Üyesi olarak ders vermekteyim.

Ankara Türk Hava Kurumu Üniversitesi, İşletme Ana Bilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon üzerine Yüksek Lisans yaptım. Şu an Reşatbey mahallesinde ikamet ediyorum. Akhisarlıyım, Akhisar’da yaşıyorum, Akhisar’ı ve Akhisar’da yaşayanları seviyorum. Seçimlerden önce olduğu gibi seçimlerden sonra da Akhisar’da yaşayıp Akhisar halkına hizmet etmeye devam edeceğim.

-Öğretmenlik, Sendika Başkanlığı, Belediye Başkan Adaylığı, Hepsi Birden Yorucu Değil mi?
Mevlana derki, ‘Dert adamı yollara düşürür.’ İşte biz de milletimizin derdiyle dertlendiğimiz için durmadan, yorulmadan çalışıyor, çabalıyoruz o yüzden bu işler bize hiç zor gelmiyor. Ayrıca bir öğretmenin en doğal hakkı sendikaya üye olmaktır, Sendika üyesi olan bir öğretmenin de en doğal hakkı yönetimi ile seçimlere girip üyelerinin oylarını alarak sendika başkanı olmasıdır.

Biz sendika olarak yıllardan beri memura siyaset hakkının verilmesinden yanayız. Sizlerinde bildiği gibi,
Sendika başkanı olarak yerel de ve genelde üyelerimiz başta olmak üzere tüm çalışanların, ülke insanın hatta ve hatta tüm dünya insanlığının Özgürleşmesi, Örgütlenmesi ve demokrasi içerisinde kardeşçe yaşamasını isteyen ve bunun için çalışan bir sendikanın ilçe başkanıyım ve şuana kadar da başta çalışanlar olmak üzere, ülke ve dünya insanlığı için yüzden fazla yapmış olduğum basın açıklamaları ile bilgilendirme toplantıları bulunmaktadır. Sizlerin de bildiği gibi, siyasetin bir okulu yoktur veya şu meslekleri yapanlar daha iyi şu meslekleri yapanlar daha kötü siyaset yapar diye bir şey de yoktur. Dernek, vakıf veya Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışan gönüllü insanlar gayet normal bir şekilde edindikleri tecrübeler ile siyaset yapabilirler. Kaldı ki, hangi kesimde olursa olsun yaşayan vatandaşımız ile oturup konuşursanız konuşun yerel başta olmak üzere genelden ve dünya siyasetinden çok rahat bir şekilde konuştuğuna şahit olursunuz. Burada abes olan, insan yetiştiren bir öğretmenin ve ilçesinde de İki binden fazla üyesi bulunan ilçe başkanının yıllardır almış olduğu eğitimlerini, edindiği bilgilerini, tecrübelerini hizmet olarak halkına sunma isteğinin anlaşılamamasıdır. Evet şu an öğretmeninim, maalesef günümüzde memurun siyaset yapması yasak, lakin öyle inanıyorum ki sendikamın girişimleri sonucunda inşallah yakın bir zaman da bu yasakta kalkacaktır. Ben de bu yüzden önümüzdeki günlerde öğretmenlikten istifa edeceğim.

-Belediye Başkan adaylığı sürecine nasıl karar verdiniz?
Bu tür büyük organizasyonlar tamamen profesyonel ekip işidir. Hiçbir komutan tek başına ne savaş kazanabilir, nede hiçbir yönetici başarı elde edebilir ve nede insanlığa hizmet edebilir. Kader, bundan iki yıl kadar önce Akhisar sevdalısı olan on üç arkadaşımız ile yollarımızı tesadüfen bir yerlerde birleştirdi. Bu arkadaşlarımız ile yaptığımız istişare ve değerlendirmeler sonucunda Akhisar’a en güzel hizmetin gerçekleşeceği yerin Belediyecilik hizmetlerinden geçtiği kanaatine vardığımızdan bunun için bir takım kurarak hazırlıklar yapmaya başladık. Bu takımımız içerisin de, Üniversite Öğretim üyeleri, Türkiye ve dünyada çok sık seyahat eden İş adamları, İşletme yöneticileri, esnaf ve Dernek Başkanları bulunmaktadır. On üç kişilik ekibimiz, aktif siyasetten uzak kendi işleri ile uğraşan, ilçemize hizmetten başka bir beklentisi olmayan arkadaşlardan oluşmaktadır. Akhisar, Belde ve köylerimiz için şu an için İki yüz projemiz hazır.

-Akhisar Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
Sayın Başkanımız, Gölet alanının düzenlemesini tamamlamış halkımızın günün her saatinde kullanabileceği bir sosyal alan haline getirmiş. Ana caddeler başta olmak üzere şehrin bir çok sokağını taş döşemiş. Yaptığı mahalle Konakları yanında şehrin her köşesini çocuk parkları ile doldurmuş ve de en önemlisi, futbolda Akhisar Belediye Spor’u Süper Lige çıkartarak Bölgenin gururu olmuştur.

Buradan da sayın başkanıma yaptığı hizmetler için teşekkür ederim.

-Sayın Hızlı Tekrar Aday Adayı Olacak mı?
Sayın Başkanımız Salih Hızlı, üst üste iki dönemdir yaptığı Belediyecilik ile rüştünü ispatlamış, halkın büyük bir bölümünün de sevgisini ve teveccühünü kazanmış ve bu Başkanlığı süresince de bilgi, birikim, tecrübe kazanmıştır. Tekrar adaylık konusunda kendi ağzından bir şey duymadım. Amma herkesin olduğu gibi Sayın Salih Başkanımızın da aday olma hakkını, isterse tekrar Akhisar Belediye Başkanlığı için, İsterse Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için, ister se de Manisa Milletvekilliği için kullanabilir.

-Neden AK Partiden Başkan Aday Adaylığı?
Çünkü AK Parti, Adaylardan ziyade Projelerin yarıştığı bir parti olduğu için,
Çünkü AK Parti, Kişilerin, zümrelerin, grupların ve ailelerin partisi olmadığı için,
Çünkü AK Parti, makam mevki sahibi insanların bu makam ve mevkilerini sürdürmek için yarıştığı bir parti değil, hizmet etmek isteyen insanların hizmet için yarıştığı bir parti olduğun için,
- Neden Belediye Başkanlığına Talipsiniz?
2023 yılında 250 bin Akhisarlı ile Akhisar Üniversitesinde okuyacak olan 30 bin öğrencimize ev sahipliği yapabilecek Çok güzel ve Büyük Bir Şehir İnşa etmek için talibim. Biz, Şehrimizi 2023 vizyonuna uygun, modern ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile sosyo-ekonomik ve kültürel değerlerimizi bir bütün halinde ele alıp, bu alanda yenilikçi çalışmalar yaparak Akhisar’ımızı ülkemizin yükselen değeri haline getirmek amacı ile biz bu işe talibim. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, her konuda ama her konuda şeffaf ve katılımcı bir yönetim görevine talibim. Akhisar Belediyemizin, her mahallesinde yaşayan bütün gençlerimize sosyal, sportif ve kültürel alt yapı imkânları hazırlamak için göreve talibim. Akhisar’ın bütün güzel insanlarına daha güvenli, daha yaşanabilir bir şehir sunmak için göreve talibim. Türkiye’de ve Dünya’da, Örnek Alan Değil, Örnek Alınan Rüya Bir Şehir oluşturmak için talibim. Kendi içimizdeki heyecanımızı dalga dalga Akhisar’ımızın bütün mahallelerine, bütün beldelerine ve bütün köylerine yaymaya kararlı olduğumuz için bu göreve talibim. Kısacası Derdimiz var, heyecanımız var, Sorumluluğumuz var en önemlisi ise Akhisar olan Aşkımız var. Akhisar halkımız teveccüh gösterir, ilçe teşkilatımız, sayın vekilimiz, genel merkezimiz ile Sayın Başbakanımız da olur verirse biz bu göreve hazırız ve talibiz.

-İki Yüz Projem Var Diyorsunuz. Paylaşmanızda Bir Mahsur var mı?
Allaha şükür biz hem fikir bakımından hem de proje bakımından çok zenginiz ve bunun için de çok güzel güzel bir ekip ile çalışıyoruz. Biz bu projeleri kendimiz için değil Akhisar’ımızın köylerinde, Beldelerinde ve şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız için hazırladık ve daha da hazırlamaya devam ediyoruz. Bizim proje üretememe gibi, projelerimizin çalınması, başkası tarafından kullanılması gibi bir korkumuz, bir derdimiz, bir sıkıntımız yok, biz insanlarımızın rahatı ve huzuru için meydana çıkıyoruz.

Bizler projelerimizi On İki Ana başlık altında topladık, burada isterseniz İki yüz projenin tamamından da bahsedebilirim. Yok, çok olur derseniz hepsinden kısa kısa bahsedebilirim. Karar sizin Akhisar Merkez, Belde ve Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız için yapacağımız Projelere geçmeden önce, şu dördünü özellikle vurgulamak istiyorum. Köylerimize en az Üç, Beldelerimize en az Altı, Şehir merkezimize ise 200 MOBESA Kamera Yerleştirip halkımızın daha huzurlu, daha güvenli bir şehirde yaşamalarını sağlayıp Türkiye’nin yaşanabilir en Güvenli Şehri Unvanını alacağız, Masrafları, Belediye Bütçesinden karşılanan Yurt dışı Kültür Gezilerinin tamamını kaldıracağız, En az iki Bankaya Sanayi’de esnafımız için birer şube açtıracağız. İlçe Merkezimize kesinlikle büyük AVM’ler açtırmayacağız.

1-Bayanlar İçin Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Gölet Alanına sadece Bayanların kullanabileceği İçerisinde (Yüzme Havuzu, Hamam, Jakuzi, Kafe vb)sosyal donatıların olacağı Bayanlar Komleksi’ni yapacağız,
Kadınlarımız için ‘KADIN BARINMA EVİ’ kuracağız.

2-Engelli Vatandaşlarımız İçin Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Engelli Koordinasyon Merkezi’ni Kuracağız,,
Tam Donanımlı Sadece Engellilere Hizmet edecek Engelli Ambulansları alacağız,
3-İmar ve Şehircilik Alanın’da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Ev sahibi olmayan vatandaşlarımızı çok uygun taksitlerle ev sahibi yapmak için, Bin Konut yapacağız,
Mevcut Stadyumun yerine ‘Kent Meydanı’nı yapacağız,
4-Ulaşım Ve Yol Alanın’da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Şehir Merkezimizin iki farklı noktasında yeni Otoparklar Alanları oluşturacağız,
Merkez şehir içi yolları daha kapsamlı bir şekilde tek yön uygulamasına geçilecek ve bazı yolları ise araç trafiğine kapatacağız,
5-Eğitim Alanın’ Da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
En kısa sürede en az iki Fakülte Binasının inşaatını bitirip eğitime açacağız.

Okullar Bölgesinde, Okullar arası duvarları kaldırıp Öğrencilerimiz için Sosyal ve yeşil alanlar yapacağız,
6-Sosyal Alan’da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Şehrimiz ve Üniversite de yaşayan gençlere yönelik sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği ‘Gençlik Merkezi’ yapacağız,
Efendi ve Cumhuriyet Mahalleleri arasındaki uygun bir yere II. GÖLET ALANI’NI yapacağız,
7-İletişim Alanın’ Da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Muhtarlık koordinasyon merkezleri kurularak, Merkez, Belde ve tüm köylerdeki Mahalle sorunlarına doğrudan çözüm bulunmasını sağlayacağız,
Gölet alanında Ücretsiz İnternet Hizmeti Sunacağız,
8-Belde Ve Köyler İçin Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Haftanın bir günü sadece köylerden getirilen ürünlerin satılacağı Köylü Pazarı açacağız,
Belde ve köylerimizde bulunan Türbelerin, çevre düzenlemeleri ile temizlik ve bakımlarını sürekli yapacağız,
9-kültür ve sanat alanın’ da yapacağımız hizmetlerden bazıları;
Şehrimizi Dünyaya tanıtmak için Akhisar’da dizi veya Sinema Filmi çektireceğiz,
Şehrimizde doğmuş yaşayan ünlü isimler adına Festivaller düzenleyeceğiz.

10-Sportif Alan’da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Her mahalleye, spor kompleksi ve park alanları yapacağız,
Gençlerimiz için ‘Kay Kay Pisti’ yapacağız
11-Ekonomik Alan’da Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları;
Gençlerimize İş sahası için Organize Sanayi Bölgesini Genişleteceğiz,
Uluslar arası Zeytin Festivallerinin ilçemizde düzenleyeceğiz.

12-Belediye İdari İşleri İle İlgili Yapacağımız Hizmetlerden Bazıları; Boş olan Belediye Başkanlık Kadroları ile Müdürlük Kadrolarını ehil Yöneticiler ile dolduracağız,
Taşeron işçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız,
-Son Olarak Eklemek İstedikleriniz?
Hangi partiden olursa olsun, 170 bin vatandaşımıza hizmet edebilmek için yola çıkan bütün Başkan Aday Adaylarına başarılar diliyorum. Bana da böyle bir fırsat verdiği için Akhisar Haber’e teşekkür ediyorum.
Kaynak: İHA