Sağlar'dan Başkan Özcan'a Ziyaret

CHP'den İçel Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, CHP'li İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Sağlar'dan Başkan Özcan'a Ziyaret
Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Özcan, bu tablonun özlenen tablo olduğunu söyledi.

Adaylık meselesinin bir yarışma olduğunu ifade eden Özcan, "Bu koltuk veya diğer koltuklar kimseye baki değildir. Herkes aday adayı olabilir, demokratik haktır. Ben 3 dönemdir İçel'e hizmet vermeye çalışıyorum. Bizim hizmetlerimizi beğenen olabilir beğenmeyen olabilir ama önemli olan CHP’yi bir yere taşımaktır. Ben aday olayım ya da olmayım hangi arkadaşımız aday olacaksa seçimlerde CHP’nin adayına destek vermesi lazım. Yani buradaki gücümüzü aday olan arkadaştan yana kullanmak gerekir. Seçime girerken belediyenin bizde olması bir avantajdır" diye konuştu.

Bu günlerde bazı şeyleri hayretle karşıladıklarını vurgulayan Özcan, "Bazı aday adayları arkadaşlarımız bize saldırıyorlar. Kendi partimdeki bazı arkadaşlarımın bu şekilde saldırması hoş ve doğru değil. Bizim parti içerisinde değil de dışarıya dönük çalışmamız lazım, partiyi bir yere getirmemiz gerekir. Aday adaylarımız dikkat etsin. Hiçbir aday adayı veya aday hakkında tek bir kelime söylemem. Ben aday olduğum zamanlarda bile diğer partilerin adaylarına bile tek kelime söylemedim. Yapacağım projeleri sadece anlattım. Onun için Fikri Beyin bu şekilde bizi ziyaret etmesi güzel bir dayanışma örneğidir. Herkese örnek olması gereken bir davranıştır. Böyle bir karar aldığı için kendisini tebrik ediyorum. Aynı zamanda benim parti Meclis üyemdir. Partiyi yöneten insanlardan biridir. Birbirimize daha yakın olmamız gerekir. Diğer arkadaşlarımın da böyle davranmasını öneriyorum. Ben hiç kimse ile kavga etmedim, kimse ile de küs değilim" şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN DOSTLUK, KUCAKLAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Aday adayı Fikri Sağlar ise kendileri için dostluğun, kucaklaşmanın çok önemli olduğunun altını çizerek, "Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptıklarınızı görerek, bilerek dolayısıyla bu kucaklaşmanın İçel'e çok büyük yararı olacağını biliyorum. Söyledikleriniz çok değerli ve doğru şeyler. Aynı partinin insanları olarak birbirimize gönül koymak hiçbir zaman doğru değil. Kaya Mutlu’dan Macit Özcan'a kadar geçen süre içerisinde İçel'e hizmet eden herkese belediye başkanlarımız olarak teşekkür etmemiz lazım. Sizlerin açtığı yol, yaptığınız hizmetler bizim için son derece önemli. Gelecek nesiller bunları bilecek. Halkın daha mutlu, daha refah içerisinde yaşaması için hizmet bekliyor. Bu hizmeti bugüne kadar sürdürdünüz, yaptınız. Herkes size teşekkür etmelidir. Hele bir seçim arifesinde, aday adaylık sırasında farklı şeyler düşünmek son derece normaldir ama aleyhte konuşmalar yapmak çok yanlıştır. Birbirlerimizle kucaklaştığımız süre içerisinde büyürüz" dedi.

Konuşmaların ardından Fikri Sağlar, Başkan Özcan'a cezerye ikram etti.
Kaynak: İHA