Manzara Değil, Felaket

Aydın’ın İncirliova İlçesi, günlerdir devam eden çöplük yangını nedeniyle yaşanmaz hale geldi.

Manzara Değil, Felaket
Özellikle akşam saatlerinde duman altında kalan şehirde her tarafa yayılan kötü koku ve is nedeniyle vatandaşlar eziyet yaşamaya başladı.

İncirliova Belediyesi’nin çöplüğünde çıkan ve uzun süredir devam eden çöp yangını nedeniyle ilçede yaşam kalitesinin düştüğünü belirten vatandaşlar, Belediyenin soruna çare bulmasını istediler. İsminin açıklanmasını istemeyen Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Z.B. isimli bir bayan, “Şehir iki de bir duman altında kalıyor. Bu sıcakta pencerelerimizi açamadığımız gibi dışarı serdiğimiz çamaşırlar bile çok kötü kokmaya başladı.

Bazen yıkadığımız çamaşırları ipten alıp yeniden yıkadığımız da oluyor. Kronik rahatsızlığı bulunan pek çok kişi de ciddi sıkıntı yaşıyor. İmkanı olanlar çöplük yangını nedeniyle İncirliova’dan kaçmaya başladı.

Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Akşam saatlerinde çöplükteki yangın nedeniyle şehir duman altında kalıyor. Hem kötü koku hem de dumandan kaynaklanan is İncirliova’da yaşayanlar için kabus olmaya başladı” diye konuştu.

Kaynak: İHA