Manisa'nın Büyükşehir Olması

MANİSA - Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, basit usulde vergiye tabi esnafın Manisa'nın Büyükşehir olmasından sonra da şartları taşıdığı taktirde işlerine devam edebileceklerini söyledi.

Oda binasında basın toplantısı düzenleyen Akgül, Manisa'nın büyükşehir olmasından sonra bazı küçük esnafların işlerini kaybedeceği korkusunu taşıdığını vurguladı.

Akgül, şunları söyledi:

"Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfedarasyonu'ndan gelen bir genelge aldık. Küçük esnaflarımızda basit usul diye sınıflandırdığımız esnaflarımız, basit usul esnaflığı şartlarını taşıyorsa büyükşehirde olsak basit usul olarak bu esnaf kardeşlerimiz işlerine devam edecekler. Bu da şu konuda ilgilenen esnaf için sevindirici bir haber."

Manisa'daki lokantacılık faaliyetleri ve oda hizmetleri hakkında da bilgiler veren Akgül, esnafı ilgilendiren konularda eğitimler verdiklerini de kaydetti.

Etin içerisine katılacak maddelerle ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğünden gelen ekiplerle birlikte esnafın bilinçlenmesini sağladıklarını hatırlatan Akgül, şöyle konuştu:

"Manisa'da yanlış yapan bizden değildir. Oda olarak insanların yaptığını kontrol etme hakkımız yok. Ama bu konuda Tarım İl Müdürlüğü insan ve toplum sağlığına zarar veren maddeler içerirse 13 bin lira para cezası veriliyor. Vatandaşlarımız rahatsız oldukları sağlığını tehdit ettiklerini düşündüğü noktalarda İl Tarım Müdürlüklerine şikayet etsinler. Ayrıca Büyük alışveriş merkezlerimizde her şey satılıyor. Bu alışveriş merkezleri küçük esnaflara sıkıntılar oluşturuyor. Biz bu alışveriş merkezlerinin şehirden uzak alanlarda kurulmasını ve saatlerinin uygun olarak belirlenmesini istiyoruz."

Kaynak: AA