Kuş Üreticileri Kongre Yaptı

Zonguldak Kuş Üreticileri Derneği’nin olağan genel kurul toplantısı dün dernek binasında yapıldı.

Kuş Üreticileri Kongre Yaptı
Üyelerden çoğunun katılımı ile gerçekleşen genel kurulda Ertan Açıkgöz seçilirken, Kadir Karakaş Başkan Yardımcısı, Murat Yılmaz muhasip, Hayri Alkan Genel Sekreter oldu. Üyeliğe ise Hakan Kaçmaz, Sezai Meriç ve Aydın Gökçekli seçildi. Toplantıda nesli tükenmekte olan doğa Kuşlarından saka ve flurya kuşlarının korunması ve bu yönde yapılabilecek çalışmalar da gündem getirildi.

Evcil kuş sahibi tatilcilere de derneğin yardımcı olacağını belirten Dernek Sözcüsü Murat Yılmaz, isteyenlerin yetiştirdikleri kuşlarla ilgili dernek yarımıyla profesyonel üreticilerden destek alabileceklerinide kaydet. Yılmaz, yanlış bilinen beslenmeden üretim konularına kadar her konuda gerekli desteği vereceklerini de sözlerine ekledi. Dernek Başkanı ve Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) A Hakemi Ertan Açıkgöz ise “Her üyemize yem, aksesuar, damızlık kanarya konusunda yardımcı oluyoruz. İleriki aylarda eğitim programlarımız da başlayacak. Dışarıdan profesyonel üreticileri derneğimizde ağırlayarak üyelerimize her konuda bilgi paylaşımında bulunacağız. Dernek çatısı altında aynı hobiyi paylaşan insanların bir arada bulunmaları, bilgi paylaşımında bulunmaları gerçekten çok güzel bir duygu. Tek hedefim şampiyon üreticiler yetiştirmektir. Bunun için tüm bildiklerimi bu işe gönül vermiş üyelerimize aktaracağım” dedi.

Başkan Açıkgöz, kuş yetiştiricilerini dernek binasına davet ederek, yöneticiler ile temasa geçilmesi konusunda çağrıda bulundu.
Kaynak: İHA