Kıbrıs Türk Gecesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi 32. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Halk Dansları ekibi, Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı’nda diğer ekiplerinde katılımıyla “Kıbrıs Türk Gecesi” düzenledi.

Kıbrıs Türk Gecesi
KKTC Halk Dansları ekibi dün akşam Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösterisinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı’nda beach parti düzenleyerek “Kıbrıs Türk Gecesi” yaptılar.

Düzenlenen gece hakkında bilgi veren KKTC Halk Dansları Grup Başkanı Özlem Kadirağa, “Burada tüm ekiplerin ve festival komitesinin katılacağı Kıbrıs Türk Gecesi düzenliyoruz. Bu gecede ülkemizi tanıtıcı broşürler ve sinevizyon gösterisi yapılacak. Daha sonra Kıbrıs Halk Danslarına ait kına ve tıraş sahnemiz gelen konuklarımıza tanıtılacak. Ardından da dansçı öğrencilerimizin yaptığı Kıbrıs’a özgü yemekleri tattıracağız” dedi.

Daha sonra Sergileyecekleri oyunlarda gelin rolünü üstlenen Sibel Çakıcı da yapacağı gösteri hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Kıbrıslı dansçılar gelen diğer festival dansçılarına nazar boncuğu taktılar. Daha sonra KKTC’li gençler partide yörelerine has olan düğün, kına ve damat tıraşı oyununu sergileyerek katılan diğer dansçılardan büyük beğeni topladılar. Yapılan gösterilerin ardından KKTC Halk Dansları ekibi kendi yaptıkları Kıbrıs usulü yemek ve tatlılardan katılanlara ikram etti.

Partide ayrıca Kıbrıs’ı tanıtacak broşürler ve özellikle İskele bölgesinde bulunan Nuh’un Gemisi, Kaya Artemis, Cyprus Gardos ve Boğaz Hotel’in tanıtımını da yaptılar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı’nda düzenlenen geceye Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı ve aynı zamanda Kıbrıs Gençlik Dairesi Başkanı Gençay Eroğlu, dansçılar ve festival komitesi katıldı.

Kaynak: İHA