Kavşak Yapılmasını Talep Ettiler

Edirne Merkez Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı, araçlar ve yayalar için tehlike arz eden bir kavşağın, daha güvenli hale getirilmesi amacıyla toplanan imzaları, belediye başkanlığına sundu.

Kavşak Yapılmasını Talep Ettiler
Mahalle sakinleri adına muhtar İrfan Tasmalı toplanan 300 adet imzalı dilekçeyi, Edirne belediye Başkanı Hamdi sedefçi'ye ileterek gereğinin yapılmasını istedi. Cem Dilan Kerman Caddesi, Şükrüpaşa Caddesi, Mithat Vardar Caddesi, Turan Dursun Caddesi'nin ve Bahai Mezarlığının olduğu caddelerin kesiştiği noktaya dönel kavşak yapılmasını talep ettiklerini, kavşağın gerek Lalapaşa tarafından gelen, gerekse diğer yönlerden gelen araçlar açısından tehlike yarattığını belirtti.

Bahai mezarlığının köşesinde bulunan ağaçlar için muhtar Tasmalı, “biz ağacı çok seviyoruz ama ağaçlar her yerde yetiştirilebilir; kaybolacak bir canın geri gelmesi mümkün değil. Bu güne kadar maddi hasarlı kaza çok oldu. Çok şükür şimdiye kadar insan hayatı kaybolmadı, ufak yaralılarla atlattık. Ama eğer kavşak bu şekliyle devam ederse, can kaybı olacak kazalarda olabilir. Bunun için bu kavşağın bir an önce yapılmasını mahallemiz ve Edirne halkı adına talep ediyoruz" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de konuyla ilgili olarak, belediyenin yaptığı çalışmaları bazı kesimlerin provoke ettiğini söyledi

Başkan Sedefçi söz konusu kavşak hakkında kendilerinin 2 ay öncesinden girişimlerinin olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ağaç sökme makineleri istediklerini dile getirdi. Fakat bu girişimin sonuçlanmadığını kaydetti.

Başkan Sedefçi, kavşakla ilgili altında 300 kişinin imzası bulunan dilekçenin kendisine teslim edilmesinden sonra kendisinin talimat verip kavşağın bir refüj yapılacağını söyledi.

Kaynak: İHA