Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2007 yılında AK Parti'ye açılan kapatma davasını yeniden bugün inceleyin şimdi biz de inceliyoruz.

O davalarda şiddet, silah, demokrasi dışı meşruiyet dışı hiçbir hareket ve gelişim bulamazsınız. O davalarda bulabileceğiniz tek şey ısmarlamayla emir-komuta zinciriyle dahilinde hazırlanmış gazete küpürleridir" dedi.

Parti genel merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 12 yaşına ulaştığını belirterek, "12 yıl önce AK Parti olarak tezahür etmiş olan kadim hareket, Türkiye ve içinde bulunduğumuz coğrafya için son derece ibretlik bir sürecin içinden geçmiş ve bugünlere ulaşmış. Bu hareket incelendiğinde 10 yıllar boyunca devam eden sabırla işlenmiş bir davanın varlığı çok net görülecektir. AK Parti sırtını statükoya dayamış bir parti değildir, gücünü, yetkisini belli güç odaklarından devşirmiş bir parti değildir. Dengeleri gözeterek konjönktörü okuyarak, fırsatları değerlendirerek değil en başından beri hakka inanarak bundan zerre taviz vermeyerek bugünlere ulaşmış bir partidir" dedi.

Belli makamlara ulaşmak hırsıyla bu yola çıkmadıklarına işaret eden Erdoğan, böyle bir fırsatçı yaklaşımla yola çıkmadıklarını ve hiçbir zaman her yol mubah demediklerini ifade etti.

'Önemli olanın o yolda sapmadan, tuzaklara düşmeden aldanmadan ve aldatmadan ilerlemek' olduğunu belirten Erdoğan, "Yol arkadaşının önemini unutanlar, her ne vasıtayla olursa olsun kestirmeden o menzile varmak isteyenler o menzile varsalar da tutunamazlar. Zafer kazandık sananlar da hezimetten başka şey elde edemezler. Doğru yol arkadaşlarıyla dosdoğru ilerlerseniz gerçek bir zafer olacaktır. Sabreden için zafer mukadderdir. AK Parti'nin içinden geldiği hareket en başta sabrı kendisine yol azığı edinmiş bir harekettir. Tarih boyunca nice engellerle karşılaştık, sıkıntılar yaşadık. Büyük tahribatlara maruz kaldık ama hiçbir zaman vazgeçmedik düştük yine kalktık ve hamdolsun ayakta dimdik yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir zaman umutsuzluk içinde olmadık. Mücadele aşkımızdan dava kararlılığımızdan hiçbir zaman geri adım atmadık. Biz yenildiğini görüp, zaferin çok uzakta olduğunu görüp yoldan çıkanlardan yani eline silah alanlardan şiddeti metot olarak görenlerden hiçbir zaman olmadık çünkü haklı olduğumuzu biliyorduk. Hakkın ve halkın bizimle olduğuna inandık böyle bir hareket ettik" şeklinde konuştu.

"Bizi ezmek, yok etmek ve silmek için kendilerine gerekçe ve bahane arayanlar oldu" diyen Erdoğan, "Hiçbirine bu gerekçeyi vermedik ve bahaneyi sunmadık. Silah ve şiddet, davasının haklılığından kuşku duyanların yöntemidir. Silah ve şiddet arkasına halk desteğini alamayanların yöntemidir. Biz, davamızın haklılığına güvendik ve gayrimeşru yollara hiçbir zaman tevessül etmedik. İçinde siyaset yaptığımız partilerin nasıl kapatıldığını, hangi gerekçelerle kapatıldığını bugün tekrar inceleyin. 2007 yılında AK Parti'ye açılan kapatma davasını yeniden bugün inceleyin şimdi biz de inceliyoruz. O davalarda şiddet, silah, demokrasi dışı meşruiyet dışı hiçbir hareket ve gelişim bulamazsınız. O davalarda bulabileceğiniz tek şey ısmarlamayla emir-komuta zinciriyle dahilinde hazırlanmış gazete küpürleridir. O davalarda bulamayacağınız tek şey de hukuktur, adalettir. Apaçık hukuksuzluklara maruz kaldık. Adaletsizliklere maruz kaldık. Eğitim haklarımızı kaybettik. Kızlarımızı imam hatiplerin kapılarında ağlattılar, inim inim inlettiler ve onların eğitim özgürlüklerini ellerinden aldılar. Bütün bunlara rağmen siyaset yapma haklarımıza kadar nice hakkımızı elimizden zorla gasp edildiğine hep birlikte şahit olduk" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA