Anadolu Platformu Başladı

SAKARYA - Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Mısır halkının Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda tüm dünyaya kanlarıyla onur dersi verdiğini söyledi.

Aldemir, Akyazı ilçesindeki Kuzuluk Termal Tesisleri'nde, dünyadan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımcılarla gerçekleştirilen "Değişen Dünya ve İslam" konulu Anadolu Platformu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Mısır halkının onuru için mücadele verdiğini belirtti.

Müslümanların, her türlü kirlenmeye karşı sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Aldemir, "Asıl olan davadır ve bu yolda yürümeliyiz. İktidar peşinde değiliz, onur ve haysiyet, bizim için iktidardan daha önemlidir. Tüm Mısır'da olduğu gibi Adeviyye'de Mısır halkı, tüm dünyaya kanlarıyla onur dersi veriyor" dedi.

İhvan liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin öldürülen kızı Esma el-Bilteci'nin de onuru için şehit olduğunu vurgulayan Aldemir, bunun herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

"Vicdanı onu, o meydanlara taşıdı" diyen Turgay Aldemir, "Yeniden doğmayı, işte o onuru yeniden bize öğrettiler. Mısır'da yaşanan en önemli kavga konusu onurdur. İktidar kaybedilmiş olabilir ancak kazanılan şey onurdur. Bu onur kavgası da asla yenilmeyeceğimizi ortaya koyacaktır" ifadesini kullandı.

-"...Aksi halde, tarihin karanlık köşelerine gideriz"

Turgay Aldemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Zillet içinde yaşamaktansa onurlu şekilde ölmeyi tercih ediyorlar. Bölgeyi değiştirecek olan da onur ve haysiyetli duruştur. Bölgede onur ve ahlak eksenli yeni bir düzene ihtiyaç var. Bu onurlu ruhu, dünyaya aktarmalıyız. Bizler davanın çabasına talibiz. İslam Birliği fikrini çok iyi çalışarak projelendirmemiz lazım. İslam toplumları arasında dayanışma kültürünü yeniden oluşturmalıyız. İslam milleti kendini yeniden gözden geçirmeli. Aksi halde tarih içinde yalnızlaşır, sonra milletin içinden kopar ve tarihin karanlık köşelerine gideriz."

Çeşitli ülkelerden akademisyen ve yazarların da katıldığı platformda, 5 gün boyunca İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler tartışılacak.

Kaynak: AA