Aksaray'dan Kısa Kısa

AKSARAY - Aksaray Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesine 1, 5 kilometre kanalizasyon şebekesi döşedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Aksaray Belediyesi Su ve Kanal Müdürlüğü ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi Mercedes lojmanları ile villaların bulunduğu bölgeye 1,5 kilometre kanalizasyon şebekesi döşendiği belirtildi.

Açıklamada, belediyesinin yaptığı çalışmaların vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığı kaydedildi.

-ASÜ'de özel yetenek sınavları başladı

Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavları başladı.

Sınavlara 112 aday futbol, 140 aday hentbol, 37 aday basketbol, 80 aday voleybol, 15 aday güreş, 63 aday badminton, 18 aday taekwondo ve 16 aday okçuluk ve atletizm branşlarında katılıyor. Bunların yanı sıra 42 milli sporcu da BESYO özel yetenek sınavlarına başvuruda bulundu.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, BESYO'ya alınacak öğrenciler için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Milli sporcular dahil toplamda 523 adayın yetenek sınavına başvuruda bulunduğunu ifade eden Acar, "140 adayın sınavla, 28 adayın ise milli sporcu kontenjanıyla BESYO'ya alınacak. Sınavlara katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.

-ATSO'dan AGİAD'a ziyaret

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş,Aksaray İş Adamları Derneğini ziyaret etti.

Koçaş, AGİAD ve ATSO Aksaray'ın menfaatleri doğrultusunda ortak projelerde bulunabileceklerini ifade etti.

Görüşmede, Aksaray'ın enerji ve su problemlerinin çözümü konusunda ortak hareket edilmesi gerektiği ve bazı şehirlerde başarı ile uygulanan Shoping Fest haftasının yapılabilirliği konuları görüşüldü.

Ziyarette, Aksaray'daki Sivil Toplum Kuruluşları ile belirli zaman aralıklarında şehir gündemini görüşmek ve fikir alışverişi yapmak için ortak toplantıların yapılmasına karar verildi.

Kaynak: AA