Ak Parti'nin 12. Kuruluş Yıl Dönümü

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Yalancıdan başbakan olamaz diyor ya o yüzden Kılıçdaroğlu kıyamete kadar başbakan olamaz. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylenir mi? Bir genel başkan aleni yalan söyler mi? Hiç yalan söylememesi lazım da bu kadar şahidin olduğu yerde yalan söylenir mi?" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 12. kuruluş yıl dönümü parti genel merkezinde düzenlenen resepsiyonla kutladı.

Resepsiyona AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Erdoğan'ın büyükşehir belediyesi olan illeri ziyaretlerinin devam edeceğini belirterek, eylül ayı sonlarında başlayacak ziyaretlerin aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini ve tamamlanacağını söyledi.

Atalay, bir soru üzerine de yeni büyükşehir belediyesi olan illerde belediye başkanlığı seçimlerine girecek AK Parti adaylarının diğer illere göre daha erken açıklanabileceğini kaydetti.

Demokratikleşme paketini de yeni yasama yılı başlamadan açıklamayı hedeflediklerini belirten Atalay, paketin yeni yasama yılında da Meclis'e sunulmasını istediklerini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, çözüm sürecine ilişkin olarak da "Çözüm sürecine ilişkin tarih açıklayarak yanlış yapıyorlar ama bunlar süreci etkilemez" diye konuştu.

-"Bir genel başkan aleni yalan söyler mi?"-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da gazetecilerle yaptığı sohbette Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde uğradığı saldırıya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun "insanların gözünün içine baka baka yalan söylediğini" belirten Bozdağ, "Yalancıdan başbakan olamaz diyor ya o yüzden Kılıçdaroğlu kıyamete kadar başbakan olamaz. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylenir mi? Bir genel başkan aleni yalan söyler mi? Hiç yalan söylememesi lazım da bu kadar şahidin olduğu yerde yalan söylenir mi?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kendisini PR yapmakla itham ettiğini belirten Bozdağ, "Benim PR yapmaya ihtiyacım yok ki" dedi.

Hacıbektaş Belediyesi'nin saldırgana görevli kartı vermesini de eleştiren Bozdağ, saldırganı fark etmediğini, fark etmesi halinde kendisini koruyabileceğini söyledi.

Bu arada AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın son oturumunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımcılara bir sunum yaptığı belirtildi.

Kaynak: AA