Adana'daki Ankeolojik Kazılar

ADANA - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentin zengin tarihi mirasını gün ışığına çıkarmak, sahip olunan değerleri geleceğe taşımak adına sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarına önem verdiklerini bildirdi.

Coş, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla gerçekleştirilen kazı çalışmalarının akademik personel eşliğinde başarıyla sürdürüldüğünü kaydetti.

Kozan ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Anavarza Kalesi ve Antik Kenti'nde kurtarma kazısı yapıldığını belirten Coş, Bakan Çelik'in destekleri ile Anavarza'da kazı çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Ceyhan ilçesindeki Sirkeli Höyüğü'ndeki kazının da sürdürüldüğünü aktaran Coş, burada elde edilen 85 envanterlik eser ile 420 etütlük eserin Adana Müzesi'ne kazandırıldığını ifade etti.

Ceyhan'da bulunan Tatarlı Höyüğü'nde de kazı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Coş, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Çukurova Bölgesi'nin önemli illerinden olan Adana'nın zengin tarihi mirasını gün ışığına çıkarmak, sahip olduğumuz değerleri geleceğe taşımak adına sürdürülen kazı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. 2013 yılı kazı çalışmaları artan bir hızla sürüyor. Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA