Yaşar, Batıkent Sokak İftarında

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarları, binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor.

Yaşar, Batıkent Sokak İftarında
Batıkent Turgut Özal Mahallesi Kıvırcık Ali Parkı’nda kurulan sokak iftarında, Batıkentliler dualar eşliğinde iftarlarını açtı, Ramazan eğlenceleriyle keyifli vakit geçirdiler. İftara, Yaşar’ın yanı sıra Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcısı Başar Bal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve meclis üyeleri de katıldı.

Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde yapılan ve bir trafik kazasında hayatını kaybeden Ünlü Sanatçı Kıvırcık Ali’nin adını taşıyan parkta buluşan vatandaşlar, yeşillikler içinde keyifli bir akşam yaşadılar. Yaşar, iftar sonrası dağıtılan Osmanlı şerbetini içerek mahalle sakinleriyle sohbet etti. Batıkent’in gelişmekte olan bölgesi Turgut Özal Mahallesi’nde yeşil alan, altyapı, kapalı pazaryeri, kültür merkezi ve havuz için teşekkür eden vatandaşlara bir konuşma yapan Yaşar, “Turgut Özal Mahallesi gelişen bir bölgemiz. İhtiyaçlar ölçüsünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetlerimizden memnun olması ve bizi takdir etmesi bize daha çok çalışma azmi veriyor” dedi.

Yenimahalle Belediyesi, gezici Ramazan eğlencelerinin yanı sıra Meydan AVM’nin önüne kurduğu şenlik alanı ile her gün binlerce vatandaşın uğrak merkezi haline geldi. Ramazan ayı boyunca birbirinden renkli gösteriler ve stantlarla Batıkentlilerin ilgi odağı olan alanda, skeçlerden animasyonlara, sihirbaz gösterilerinden fasıl dinletilerine kadar her ayrıntının düşünüldüğü eğlence programları ile karşılanan vatandaşlar gösterilere büyük ilgi gösteriyor. Yaz akşamlarında çocuklar kendileri için düzenlenen eğlence alanlarında eğlenirken, aileleri de otantik çay bahçelerinde dinleniyor. Yenimahalle Belediyesi, “Nerede o eski Ramazanlar” dedirtmemek adına Hacivat ve Karagöz, gölge oyunu, sihirbazlık gösterileri gibi geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatırken vatandaşlara da Osmanlı şerbetinden macuna, helvadan pamuk şekerine eski tatları da ikram ediyor.
Kaynak: İHA