Yahya Kaptan’da İftar Sonrası Park Açılışları

İzmit Belediyesi tarafından Yahya Kaptan Mahallesi'nde yaptırılan 4 parkın açılışı iftar sonrası gerçekleştirildi.

Yahya Kaptan’da İftar Sonrası Park Açılışları
Yahya Kaptan 1. Bölge'deki Ömer Seyfettin, Aşık Veysel, Koca Yusuf, Köroğlu ve Akşemsettin parklarının açılışına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 1. Bölge Başkanı Cemal Kartal, Ada yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Park açılışları için düzenlenen törende konuşan Başkan Doğan, "Yahya Kaptan da yıllardır tek bir çivi bile çakılmayan parkları yeni baştan yaptık. Yapılan her parka Türk büyüğünün ismini vererek çocuklarımızın bu kişileri tanımalarını sağlıyoruz. Çocuklarımız oyun oynarken Türk büyüklerini tanıma imkanı buluyor" dedi.

Doğan, İzmit'in ilk toplu konut alanı olan Yahya Kaptan’da yapılan hizmetleri de anlatarak "Bir çok mahallede olduğu gibi Yahya Kaptan'a da mahalle konağı, emekli evi yapıldı. Yahya Kaptan'ın anıtı ve parkını bölgeye kazandırdık. Yahya Kaptan’da yapılan Kınalı Asker Parkı sayesinde vatandaşlarımıza Çanakkale Savaşlarının heyecanın yaşatıyoruz. Çevre düzenlemeleri, dekoratif aydınlatmalarıyla Yahya Kaptan bizim dönemimizde hizmete doymuştur. Bölgeye otoparklı kapalı pazar da kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan parkların açılışını çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. Açılışa katılanlara Osmanlı şerbeti ve macun şekeri dağıtıldı.
Kaynak: İHA