THY için flaş karar

Ramazan Bayramı öncesi Yargıtay'dan Türk Hava Yolları'nı (THY) rahatlatan bir karar çıktı.

THY için flaş karar
Daha önce, İstanbul İş Mahkemesi'nin aldığı,'geçici alınan işçiler geri gönderilsin' yönündeki karar Yargıtay'da bozuldu.

Karar sonrası THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, eylemdeki sendika üyelerine'dönün'çağrısı yaptı. Sendika tarafı ise bu çağrıyı'grev kırıcılığı'olarak yorumluyor.

THY'de örgütlü Hava İş Sendikası 80 gün önce grev kararı aldı. Sendikanın iddiasına göre hali hazırda, önemli bir bölümü kabin amiri olan 800 personel grevi sürdürüyor. Grevin devam ettiği süreçte, THY tarafı, oluşan açığı kapatmak için iki havayolu şirketinden geçici personel aldı. Söz konusu personel sayısı 750 olarak ifade ediliyor.

YEREL MAHKEME SENDİKAYI HAKLI BULDU

Sendika tarafı, geçici personel çalıştırmanın hukuka aykırı olduğu iddiası ile dava açtı. İstanbul 5. İş Mahkemesi kararında özetle, geçici olarak alınan personelin çıkarılması istedi. THY,kararı 23 Temmuz'da Yargıtay'a götürdü. Sendika tarafı ise, İş Mahkemesi'nce alınan kararın uygulanması amacı ile İcra Müdürlüğü'ne gitti. İstanbul İcra Müdürlüğü kararın uygulanmasını istedi.