Sü'ye 358 Öğrenci Kapasiteli Yeni Yurt

KONYA - Selçuk Üniversitesi'nin Atatürk Öğrenci Yurtları bünyesindeki 358 öğrenci kapasiteli ek yurt binası tamamlanarak, iç tefrişatı yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı yazılı açıklamada, 3.5 milyon liraya mal olan yeni yurt binasının hizmete girmesiyle üniversite bünyesindeki Atatürk Öğrenci Yurtları kapasitesinin 2 bin 560 kişiye yükseldiğini belirtti.

Öğrencilerin bütün ihtiyaçları düşünülerek inşa edilen yeni yurt binasında 4 adet tek kişilik, 129 adet 2 kişilik ve 24 adet de 4 kişilik olmak üzere toplam 157 odanın bulunduğunu ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:

"Yapımı yeni tamamlanan ve iç tefrişatı hazır hale getirilen ek binamızla birlikte blok sayımız 6'ya yükseldi. Bilindiği gibi Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde KYK'ya ait yurtlar da bulunuyor. Bunun yanı sıra gerek kampüs çevresinde gerekse kent merkezinde çok sayıda özel yurtlar da var. Konya, Türkiye'de en çok öğrenciye sahip şehirlerden biri olmasına rağmen öğrencilerimiz barınma noktasında ciddi bir sıkıntı yaşamıyor. Özellikle son yıllarda Konya'daki üniversite sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz. Selçuklulara başkentlik yapmış olan Konya, tarihi kadar bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda da önemini her geçen gün artıran şehirlerimiz arasındadır. Eğitimlerini Konya'da tamamlayan öğrenciler, sadece bilimsel anlamda değil Mevlana'nın şehre yansıyan hoşgörü felsefesini de özümseyip, insani anlamda da yaşamlarına değer katıyor."

Kaynak: AA