Mhp Grup Başkanvekili Vural'ın Açıklaması

İZMİR - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm ve barış süreci olarak anlatılan projenin, gerçekte "Türkiye'yi bitirme projesi olarak ortaya çıktığını" savundu.

MHP Buca İlçe Teşkilatının Şirinyer Düğün Salonu'nda düzenlediği iftarda konuşan Vural, parti olarak gösterişli iftar sofraları yerine, mütevazı ve helal kazançla kurulmuş sofralar tercih ettiklerini belirterek, "İftar sofralarının, aynı zamanda idrak sofraları" olmasını diledi. Vural, içinde bulunduğu coğrafyada oynanan oyunlara hiçbir zaman teslim olmayan bir siyasi partinin ve anlayışın temsilcisi olmaktan mutluluk duyduğunu, parti olarak büyük mücadeleler yaptıklarını, fedakarlıkta bulunduklarını anlattı.

AK Parti hükümetinin uyguladığı politikaların üniter devlet yapısının ciddi şekilde zarar görmesine neden olacağını iddia eden Vural, "Bölücülük baş üstünde, milliyetçilik ayaklar altında" diye konuştu.

Türk milletinin dışardan gelecek saldırılarla yıkılmayacağını ancak iktidarın milleti içeriden çökertmeye yönelik kadrolara sahip olduğunu dile getiren Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İslam coğrafyasının dönüşümünü amaçlayan projeye eşbaşkanlık yaptığını savunarak, şunları söyledi:

"Bu coğrafyada yeni bir medeniyet hamlesi yapabilecek tek ülke Türkiye'dir. Bunu çok iyi bilenler, Türkiye'yi içerden çökertmeye çalışıyor. Bu coğrafya üzerinde oynanan oyunları bozmak istiyorsak önce Türkiye içinde oynanan oyunları bozmamız lazım. Irak ve Suriye'de oynanan oyunlar bugün Türkiye'de oynanıyor. Üniter devlet yapısını ortadan kaldırmaya yönelik bir anlayış var."

Hükümetin çözüm süreci adı altına haritaların değişmesinden Lozan Anlaşması'nın yeniden yazılması söylemlerine kadar pek çok konuda sessiz kaldığını ileri süren Vural, "Çözüm ve barış süreci, Türkiye'yi bitirme projesi olarak ortaya çıkmaktadır. Amaç ayrıştırma, üniter yapımızı ortadan kaldırma. Çözüm PKK'nın çözümü, barış PKK'nın barışı" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin büyüdükçe kendi vatandaşını tehdit olarak görmeye başladığını, medyadan kulüp taraftarına kadar her kesime baskı uyguladığını iddia eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğuda yol kesenlere bir şey demiyorsun da burada tencere tavayla uğraşanlara ceza vermeye kalkıyorsun. Düşünceyi ifade etme kanalları kısıtlanıyor. Bu işi tek adamcılığa kadar götürecek. Miletin iradesiyle iktidara geldi, vatandaşını yemeye başladı, obez oldu bunlar, bunları diyete çıkarmak lazım. Herkesi tehdit görüyorlar. TSK başkanı teröristbaşı, teröristbaşı da başbakanın yol arkadaşı."

Ekonmide de ciddi sıkıntılar olduğunu, Türkiye'nin üreterek değil, ithalatla büyüdüğünü ifade eden Vural, Türkiye'yi bulunduğu uçurum kenarından alabilmek için seçim sürecinde çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA