Kadir Gecesi

SAKARYA - Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Kadir gecesinin insanların geçici hevesler ve sonu gelmez emeller peşinde koşuşturma içinde geçen hayatına, soluklanma, durup düşünme ve iç dünyaya dönüp geçmişin muhasebesini yapma fırsatı verdiğini kaydetti.

Kadir Gecesi
Serenli, kadir gecesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanlar için önemli olan Kadir gecesinde Kur'an-ı Kerim okuması gerektiğini bildirdi.

Kur'an-ı Kerim'in insanlık için sonsuz bir hazine ve şifa kaynağı olduğunu belirten Serenli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadir Gecesi, geçici hevesler ve sonu gelmez emeller peşinde bir koşuşturma içerisinde geçen hayatımızda bize bir soluklanma, durup düşünme, iç dünyamıza dönüp geçmişimizin bir muhasebesini yapma fırsatı vermektedir. Geçmişimizi muhasebe ederken unutarak, bilmeyerek ve cehaletle işlediğimiz kötü amellere tövbe edelim. Kur'an-ı Kerim, zikirlerle, salavat-ı şerifelerle, nafile ve kaza namazlarıyla geceyi en güzel şekliyle ihya etmeye çalışalım. Dünyanın dört bir yanındaki acı, sıkıntı, zulüm ve işkence altında, gözyaşı dökerek yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimizin ve masum insanların bu durumdan kurtulmalarını niyaz edelim."

Kaynak: AA