Dündar ve Kara Aileleri Barıştı

Adana’nın Ceyhan İlçesinde yaklaşık bir ay önce meydana gelen silahlı kavgada bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı olayda karşı karşıya gelen Kara ve Dündar aileleri arasında, BDP ilçe teşkilatının araya girmesiyle barış sağlandı.

Dündar ve Kara Aileleri Barıştı
3 Temmuz 2013 tarihinde Ceyhan’ın Küçükkırım Mahallesi’nde Dündar ve Kara aileleri arasında meydana gelen silahlı kavgada Ersin Kara yaşamını yitirirken, Veysel Dündar ise yaralanmıştı.

Olaydan sonra iki aile arasında barışın sağlanması için girişimlerde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ceyhan İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, her iki ailenin tavırlarını barıştan yana koyduklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İki aile arasındaki husumetin sonlandırılması, barışın resmileşmesi için ilçe teşkilatı tarafından, Küçükkırım Mahallesindeki BDP Ceyhan Bölge Temsilciliği önünde barış yemeği verildi.

Yaşanan olayın acı sonuçlar doğurduğunu belirten BDP İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir; “Yaklaşık bir ay önce yaşanan olay, hepimizi fazlasıyla üzdü. Hiç kimsenin olmasını istemediği olaydan sonra her iki değerli ailemiz, iradelerini partimize bıraktıklarını ifade ettiler. Barış, kardeşlik ve hoşgörüden yana olan partimize iradelerini teslim eden her iki ailemize teşekkür ediyor, bu olayın son olmasını diliyorum” dedi.

Kavganın çare olmadığını, insanlığın barış ve kardeşlikle ayakta kalacağını söyleyen BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise yaptığı konuşmada; “30 yıldır ülkemizde yaşanan savaşta sayısız şehit verildi.

Savaşın kimseye fayda sağlanmadığı açıkça ortadadır. Bugün burada iki değerli ailemiz ve onların değerli büyükleri ve bireylerini, partimizi ‘İrade’ olarak kabul ettiklerinden dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim tek isteğimiz, partimizin adını aldığı ‘Barış’ın sağlanması ve kardeşlik duygularının filizlenmesidir. Barış tek taraflı olmaz, illa ki karşılıklı olmalıdır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Dündar ve Kara ailelerinin büyükleri el sıkışıp, Barış yemeğinde birlikte iftar yaptılar.

Düzenlenen barış yemeğine, Adana, Hatay, Osmaniye ve bazı ilçe teşkilatlarının yöneticileri ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Kaynak: İHA