Chp Genel Başkan Yardımcıları Batman’da

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Adnan Keskin bölge gezisi kapsamında Batman’a geldi.

Chp Genel Başkan Yardımcıları Batman’da
CHP Batman İl Başkanlığın düzenlediği iftar yemeğine katılan CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Sezgin Tanrıkulu, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Tanrıkulu, Suriye’de savaşmak için Ürdün’den Pakistan’dan, Cezayir’den, Tunus, Çeçenistan’dan cihatçı güçlerin Türkiye’ye geldiğini, 20 tane savaşçı unsur İstanbul’da bir otel de konakladığını iddia etti. Tanrıkulu, “Bizler orada yaşanan katliama karşı bütün tepkilerimizi en üst düzeyde ortaya koyduk. Sivil yurttaşlarımıza karşı orada bir katliam yapılıyor. Hükümetin bu güne kadar desteklediği cihatçı güçler, El Nusracı güçler, yerleşik halk olan Kürtlere karşı cihatçılarla bir savaş açmıştır. Biz oradaki sivil yurttaşlarımızın yanındayız. Cihatçı güçlere, El Nusracı güçlere verdiği lojistik desteği çekmelidir” dedi

Keskin de, 11 yıldır siyasal iktidarın yıkım taşeronluğunu yaptığını, Türkiye’de kendi düşüncesine aykırı olan kendisine destekçilik yapmayan, yalakalık, yapmayan basın mensupları siyasal iktidarın ambargosu ve baskısı altına girdiğini savundu. Recep Tayyip Erdoğan’ın vurgun yemiş sünger avcısı gibi kötülüm olduğunu ifade eden Keskin, “Türkiye’deki iş verenlerin örgütü olan TOBB Kongresinde yapılanlar, daha vahim daha acıdır. Bir Kongre düşünün ki Ana Muhalefet Başkanı davet edilmiyor. Başbakan Kongreye davet ediliyor. Saatlerce sınırsız konuşuyor. TOBB’nin Başkanı da bu haksızlığı dile getirmekten korkuyor” dedi.

AKP’NİN DIŞ POLİTİKASI ÇÖKMÜŞ
Suriye’de yaşananların yürekler acısı bir durum olduğunu belirten Keskin, “Adalet ve Kalkınma Partisinin dış politikası çürümüş. Stratejik derin masallarıyla komşulara sıfır sorunlarla iş başına çıkan siyasal iktidar, maalesef sorunsuz komşu bırakmamış, Türkiye’yi bütün komşularıyla kavgalı hale getirmiş. AKP Suriye’nin coğrafi bütünlüğün parçalanmasına, insanların da acımasız bir şekilde birbirlerini öldürmesinde katkı yapmaktadır. Orada bulunan Kürt unsurların bizim iktidarında desteklediği radikal unsurlar maalesef acımasızca saldırmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA