Belediye Müzeleri Bayramda Açık Olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Bayramı’nda vatandaşlar için gerçekleştirdiği bir takım kolaylıklar devam ediyor.

Belediye Müzeleri Bayramda Açık Olacak
Belediyeye, ücretsiz ulaşım, mezarlık ziyareti ve zabıta denetimlerinden sonra bayramda belediye müzelerinin bazıları da ücretsiz olacak.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Evi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi 3 günlük bayram süresince ilk gün 13:00 ile 17:30 saatleri arasında açık olurken, bayramın ikinci ve üçüncü günleri ise 08:30 ile 17:30 saatleri arasında yerli-yabancı konuklar tarafından ziyaret edilebilecek.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’nin ücretli olacağı bayramda, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Evi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi konukları tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Müzelerinde, Gaziantep’in yöresel el sanatı olan gümüş işlemeciliği, bakırcılık, kalaycılık, yemenicilik, sedef işlemeciliği, kutnu dokumacılığı, kilimcilik, Antep evi, Antep işi çeyiz yapımı, baklavacılık, mesken kültürü, fıstık tarımı yöresel kıyafetlerin sergilendiği belirtildi. Gaziantep’in kültürel mirasının korunması ve yaşatılması, tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, dününü ve bugününü anlatmak üzere şehre kazandırılan müzeler ziyaretçi akınına uğradığı açıklandı.

Açıklamada ayrıca; Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesinde, yüzlerce yıllık birikimi olan Gaziantep’in geleneksel mutfak kültürü, Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması Müzesi’nde ise Antep halkı tarafından gösterilen mücadele ve kahramanlık anlatıldığı vurgulandı. Bayazhan Kent Müzesi ve Mutfak Müzesi’nde Gaziantep halkından her türlü elişi, dokuma, elbise, ahşap eşyalar, bakır-tunç mutfak eşyaları, el yazması kitap, ferman ve belge niteliğindeki yazılı belgeleri ve fotoğrafların bulunduğu ifade edildi.

Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması Müzesi’nde ise Antep Harbi’nde kullanılan tabanca, tüfek, kıyafetler, dokümanlar, eski dönemleri yansıtan her türlü eşya ve meslek alet edevatı, eski teknoloji ürünleri ve benzerlerinden oluşan eserlerin sergilendiği ifade edildi.

Diğer taraftan Ramazan ayı içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan müzelere yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten yetkililer, müzelerin gezen ziyaretçilerin Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında geniş bilgiler edindiği belirtildi.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesin müzelerini 0-6 yaş, 65 yaş üzeri, askerler ve müze kartlılar ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler. Müzeler bayram boyunca açık olacak.
Kaynak: İHA