Başkan Karahan'dan Kaymakam Ünal'a Veda İftarı

KÜTAHYA - Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, İçişleri Bakanlığının son kararnamesiyle İstanbul Esenler İlçe Kaymakamı olarak atanan, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'a veda iftarı düzenledi.

Karahan, Eynal Kaplıcaları Restoranı'nda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Kaymakam Ünal'ın İstanbul'a tayini dolayısıyla üzüntülü olduklarını belirterek, 2011 yılında yaşanan depremde Ünal'ın bilgisi ve tecrübesiden faydalandıklarını söyledi.

Ünal'ın depremden sonra ilçenin yeniden imar edilmesinde ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesinde büyük bir emek ve özveri gösterdiğini kaydeden Karahan, şöyle konuştu:

"Üç yıldır her konuda bize destek oldu. Hiçbir sorun yaşamadık kendisiyle. Böyle değerli bir Kaymakamı kaybetmekten dolayı son derece üzüntülüyüz. Kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Her zaman Simavlılar olarak minnet ve şükranla yad edeceğiz. Ben İstanbul'da Esenler Kaymakamı olarak çok başarılı işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Bunu zaten yaptığı işlerle Simav'da ispatlamıştır. Dolayısı ile orada da yapacaktır. Bizde kendisiyle övünç duyacağız."

Kaymakam Ünal da Simav'da görev yaptığı süre içinde devlete ve millete hizmet etme gayretinde içinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"2011 yılında büyük bir afet yaşadık. Hükümet Konağı dahil tüm kamu binalarını yeniden imar ettik. Bu benim için mutluluk vericidir. Ben genelde çalıştığım yerlerde uzun sene çalışırım ama Allah'a çok şükür, Simav'da kısa zamanda çok iş yapmayı bana nasip etti. Benim en büyük mutluluk duyduğum olay, bir işin temelinin atıp onun yürümesini ve sonuca ulaştığını görmek. Şahsen benim gittikten sonrada takip edeceğim en önemli şey ilçe nüfusunu arttırmaktır. Göçü durdurabilmek Simav'ın en önemli sorunudur. Bizler bu limandaki süremizi doldurduk. Şimdi yeni bir limana doğru hareket etme vakti gelmiştir. Beni her zaman Yüksel Ünal olarak anın ve hepiniz hakkınızı helal edin. Benimde bütün haklarım Simavlılara helaldir. Birlik ve beraberliklerini korusunlar. Geleceğe umutla baksınlar."

Konuşmaların ardından Ünal'a günün anısına, fincan takımı hediye edildi.

İftar yemeğine, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyer, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdoğan Kartal, Cumhuriyet Savcısı Musa Güney ve Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sait Bayramoğlu da katıldı.

Kaynak: AA