Başbakan Erdoğan'ın Uludereli Ailelerle Görüşmesi

ŞIRNAK - Başbakan Erdoğan ile görüşen Uludereli aileler adına açıklama yapan Veli Encü, "Bu olaya sebebiyet verenler, yapanlar, ihmal edenler her kim varsa bunların adalet ve yargı önüne çıkarılarak, cezalandırılmasını, daha fazla zaman geçmeden bu ailelerin adalet taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

Gülyazı Mezarlığı'nda basın açıklaması yapan Encü, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışının ardından geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, Başbakanın kendilerine yargı kararını beklemeleri konusunda tavsiyede bulunduğunu kaydetti.

Görüşmede Başbakan Erdoğan'a 34 kişinin faillerinin bulunmasını talep ettiklerini ifade eden Encü, şöyle dedi:

"Başbakan, Uludere'deki operasyonun emrini kendisinin vermediğini söyledi.

Bu sorunların askeri veya siyasi her kimse ortaya çıkarıp en ağır şekilde cezalandırılması taleplerimizi dile getirdik. Başbakan'a söyleyeceğimiz şudur, bu olay zamana yayılmasın. Bizim taleplerimizle ilgili artık somut adımlar atılsın. Bu olaya sebebiyet verenler, yapanlar, ihmal edenler her kim varsa bunların adalet ve yargı önüne çıkarılarak, cezalandırılmasını, daha fazla zaman geçmeden bu ailelerin adalet taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz."

Görüşmede yer alan Zeki Tosun ise Uludere olayın aydınlanmasının çözüm sürecine olumlu katkı sağlayacağını belirterek, "Olayın aydınlanmasıyla birlikte çözüm süreci de hızlı ilerleyecektir. Bizde çözüm sürecini canımızla destek veriyoruz. İnşallah çözüm olacak ve biz umutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: AA