Adalet Bakanı Ergin Hatay'da Açıklaması

HATAY - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Türkiye son 10 yılda siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı, kardeşliği dostluğu dayanışmayı yakaladı. Bunun neticesidir ki Türkiye bütün bölgesindeki ülkeler sıkıntı yaşarken en fazla büyüyen, en çok yatırım yapan, milli gelirini en fazla yükselten, vatandaşına en fazla refah sağlayan ülke oldu'' dedi.

Ergin, Hatay'ın Belen ilçesinde partisinin il ve ilçe teşkilatının düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sağlanan gelişmelerin vatandaşların hayır duası ve Allah'ın yardımyla gerçekleştiğini belirtti.

Bundan sonraki süreçte genel idarenin ve yerel yönetimlerin sürdürülmesi açısından vatandaşların desteğini beklediklerini ifade eden Ergin, ''2014 Mart'ında yapılacak seçimlerle başta Belen'imiz olmak üzere Hatay'ın tamamında ve Türkiye'nin tamamına yakınında AK Parti belediyeciliğinin inşallah hizmet anlayışını iş başına getireceğiz' diye konuştu.

Ramazanın kardeşliğin, paylaşmanın, dertleşmenin, helalleşmenin, barışmanın, düşmanlıkların tasfiye etmenin, kenetlenmenin ve geleceğe umutla bakmanın ayı olduğuna vurgu yapan Ergin, şöyle devam etti:

''Allah bu güzel aya bizleri eriştirdi. Bu ayın manasına uygun bir biçimde idrak edenlerden eylesin ve bu ramazan sonucunda da Belen'imizde, Hatay'ımızda ve ülkemizde kardeşliğimizi dayanışmamızı ve geleceğe doğru kararlı yürüyüşümüzü daha da güçlendirsin inşallah. Türkiye'nin ve beraberinde Hatay'ımızın son 10 yılda geldiği noktayı beraberce takip ediyoruz.Bu şehrin ve ülkemizin altyapı hizmetleri, üst yapı çalışmaları neye ihtiyaç varsa o ihtiyacı tamamlama noktasında her türlü yatırımlarımız yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bundan sonra önümüzde çok önemli bir süreç var. Türkiye son 10 yılda siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı, kardeşliği dostluğu dayanışmayı yakaladı. Bunun neticesidir ki Türkiye bütün bölgesindeki ülkeler sıkıntı yaşarken en fazla büyüyen, en çok yatırım yapan, milli gelirini en fazla yükselten, vatandaşına en fazla refah sağlayan ülke oldu.''

Ergin, İSDEMİR'de olan grevin bayram öncesinde bitirilmesi için sendika temsilcileri, ERDEMİR ve OYAK'la görüşmeler yaptıklarını ve görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının katkısıyla bu grevin en kısa sürede içerisinde gerek çalışanların gerekse de işletmenin lehine bitirilmesi için büyük gayret sarf edildiğini belirtti.

Daha sonra Hatay Gazeteciler Cemiyetinin iftar programına katılan Ergin, Türkiye'yi Türkiye yapan şeyin sahip olduğu zenginliklerle beraber yaşayabilme potansiyeli olduğunu anlattı.

Ülkedeki 76 milyonun içinden herhangi bir grubun, unsurun ve yapının ayrıştırıldığında geriye kalan şeyin Türkiye olmaktan farklı bir şey olacağını ifade eden Ergin, "Onun için 'Biz birlikte Türkiye'yiz' diyoruz. Türkiye'nin bugün bulunduğu noktada oluşunun temel sebebi temin etmiş olduğu siyasi ekonomik istikrarın yanında sosyal dayanışmamızdır" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA