Uşak’ta 'düşkünler Evi Projesi’nde İlk Adım Atıldı

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan proje sıralamasında ikinci sıradan giren hibe desteği alan proje de ihale aşaması da sona erdi.

Uşak’ta 'düşkünler Evi Projesi’nde İlk Adım Atıldı
Uşak'ta kısa sürede başlayacak olan Düşkünler Evi bitmesinin ardından sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlara hizmet edecek. Karaağaç Mahallesi’nde yer alan 4. Etap TOKİ Konutları’nın ilerisinde bulunan alanda yapılacak ev, bin 500 metrekare alanda hizmet verecek. İki katlı olacak merkezde berber, ütü, dinlenme odaları, muayene odası ve mescit gibi bölümler yapılacak. Toplamda 35 kişinin yaşayacağı merkez bu bağlamda örnek noktalardan birisi haline gelecek. Proje kısa sürede hayata geçirilecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan merkezi hizmete geçirmek için önemli bir adımın daha atıldığını kaydetti.

Projenin fikir aşamasından çıkıp fiilen gerçekleşecek olmasının heyecanını yaşadıklarını belirten Erdoğan, "Günümüzde görmek istemesek de maalesef bazen sokaklara yaşayan düşkün insanlarımızı görebiliyoruz. Bu durumda olan vatandaşlarımız yaşamlarını son derece zor idame ettiriyorlar. Biz bu şekilde yaşayan vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuz olduğunu düşünerek harekete geçtik. Merkezimizi her yönü ile dört dörtlük bir yer haline getirmek niyetindeyiz” dedi.

Özellikle soğuk kış aylarında düşkün ve yaşlıların sıkıntılar içinde yüzdüğünün altını çizen Erdoğan Uşak’ın bu görüntülerinin artık hafızalarda kalmayacağını iletti

Merkezin Türkiye’de birçok ile örnek teşkil edeceğini de anlatan Erdoğan,"Ülkemizde birçok ilde sosyal sorumluluklar açısından böyle bir çalışma yok. Biz bu konuda örnek olan illerin başında yer alacağız. Ayrıca atıl halde bırakılan bir alan da çalışma ile can bulacak. Bu projeyi ZEKA desteği ile yapmak da bizler için başarıdır. Bu şekilde belediyemiz ilk defa ZEKA’dan önemli bir pay alarak başarılı olmuştur. Projemizin ihale sürecinin sona ermesi de bizler için önemli bir durumdur” şeklinde konuştu

Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerine de vurgu yapan Başkan Erdoğan, kente bu bağlamda kazanımlar sağlayacaklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA