Suluova Müftüsü Hüseyin Okuş

AMASYA - Suluova İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından "Yaz Kur'an Kursları Sezon Finali" isimli bir program düzenleneceğini söyledi.

Okuş, 24 Haziran günü başlayan ve 19 Ağustos'ta sona eren Yaz Kur'an Kurslarının oldukça verimli geçtiğini belirtti.

İki ay süren kurslarda yaklaşık 3 bin çocuğun Kuran'ı okuma ve anlamını öğrenmenin yanı sıra temel dini bilgiler aldıklarını ifade eden Okuş, "İnsani ve ahlaki erdemler ve sevgili Peygamberimizin örnek hayatı gibi konularda eğitim aldılar. Ayrıca eğitimlerin yanında çeşitli sportif ve sosyal faaliyetler de yapan öğrencilerimizin yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirdiklerini düşünüyorum" dedi.

Okuş, 21 Ağustos 2013 tarihinde Belediye Amfi Tiyatroda düzenlenecek sezon finali programı için yaz kurslarına katılan öğrencilere son hazırlıklarını yaptırdı.

Yaz kurslarına katılan yaklaşık 3 bin öğrenciden 300'ünün sezon finali programında kurslarda öğrendikleri bilgi ve becerilerini sergileyeceklerini ifade eden Okuş, Türkçe ve Arapça ilahiler, Hicret tiyatrosu, minik dualar, semazen gösterileri ve çeşitli sunumların yer alacağı programa ilçe halkının katılımını beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA