Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Merzifon'da

AMASYA - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Amasya'nın Merzifon ilçesine gelerek Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı'yı makamında ziyaret etti.

Herkesi kucaklayan bir anlayışla yollarda olduklarını ifade eden Sarıgül, bu anlayışla Anadolu'yu gezdiklerini belirtti.

Siyasi parti ayrımı yapmadan tüm belediyeleri ziyaret ettiğini ifade eden Sarıgül, ''Bayrağımıza bağlı, büyüklerimizi sayan küçüklerimizi seven anlayışla yollardayız ve bu çalışmalarımız esnasında hiçbir parti farkı gözetmeden tüm belediye belediye başkanlarımıza uğramaya ve tüm belediye başkanlarımızla dertleşmeye çalışıyorum''dedi.

Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yerel yönetimlerde Şişli yönetiminde, din farkı yok, dil farkı yok, ırk farkı yok, mezhep farkı yok. Hepimizin nerede doğacağı hangi şartlarda olacağını biz bilemeyiz. Bu bize rabbimizin bize vermiş olduğu bahşetmiş olduğu güzelliklerdir. Bizim en büyük arzumuz bu güzelliklerin yaşanması. Yerel yönetimlerde demokrasinin en güzel sonucu siyasi parti ayrımı yapmadan çalışmalarımıza devam ettirmektir. Bu anlayışla, Ramazan ayı da bizimdir muharrem ayı da bizimdir. Başı açık kardeşimiz de bizimdir. Başı kapalı kardeşimiz de bizimdir. Hekes el ele, kol kola, omuz omuza olsun. Zaman zaman gezdiğim yerlerde dolaştığım yerlerde özellikle yurt dışından gelen ziyaretçiler küresel ekonomiden bahsedilir. Ancak demokrasi olmadan ekonominin ne anlamı var. Ben buradan Merzifon'dan diyorum ki, küresel demokrasiyi oluşturmak zorundayız. Dünyanın her yerinde küresel demokrasi hakim olsun''

-Mısır'da yaşanan gelişmeler-

Mısır'da yaşanan olaylara da değinen Sarıgül; "Mısır'da yaşanan olaylar beni derinden üzmüştür. Hiçbir yurttaşın üzerine tankla topla, düşüncesi fikri ne olursa olsun gidilemez. Herşeyi demokrasi içerisinde çözmek lazım. Ben Mısır'da demokrasi kahramanı olarak kaybettiğimiz binlerce yuttaşa rabbimden rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. İstiyorum ki dünyanın her tarafında demokrasi hakim olsun küresel demokrasi hakim olsun. Herşeyi demokratik yollarla çözelim ve demokrasi içerisinde çözelim. Mısır'da da bir an önce bu olayların sona ermesini ve demokrasiye geçilmesini arzu ediyorum'' diye konuştu.



-Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yapılan saldırı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a bir programda yapılan saldırıya da atıfta bulunan Sarıgül yapılan saldırıyı kınayarak, "Geçen günlerde sayın bakanımıza karşı yapılan talihsiz bir olay vardı. Bu konuyu da bir kez daha kınıyorum. Düşünceleri kaba kuvvetle, kavgayla susturamazsınız. Bunun yolu sandıktır. Düşüncelerin yolu küresel demokrasidir. Küresel demokrasiyi korumakla mükellefiz'' dedi.

Sarıgül, bir gazetecinin seçimlerde sizi nerede göreceğiz sorusuna, ''Bu sorunun cevabı için vakit erken'' cevabını verdi.

Aydınlı, metropol şehrimizin en önemli belediyelerinden biri olan Şişli belediyemizin başkanını Merzifon'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Adını şişli belediyesinde belediyecilik anlayışıyla duyuran Sayın Sarıgül'e Merzifon ziyareti dolayısıyla teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise Sarıgül'ü ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin anısına çini işlemeli plaket hediye etti.

Kaynak: AA