Sıcaktan Bunalan Kedi Dondurmayla Serinledi

Yüzde 90'lara varan nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 55 dereceye kadar çıktığı Adana'da, insanlar kadar hayvanlar da sıcak havayla boğuşuyor.

Sıcaktan Bunalan Kedi Dondurmayla Serinledi
Ramazan ayının bitmesiyle birlikte bastıran sıcak hava, Adana'da etkili olmaya devam ediyor. Yurdun bir bölümünde yağmur görülse de gün içerisinde sıcaklığın 37 derece nemin ise yüzde 90'lara vardığı Adana'da hissedilen sıcaklık 55 dereceye kadar yükseliyor. Özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında hissedilen sıcaklık tüm canlıları olumsuz etkiliyor. Vatandaşlar biraz daha serin olan parklara akın ederken, sıcaklardan insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor. Sıcaktan etkilenen bir kedi ise stajyer polis tarafından dondurma yedirilerek serinletildi. Polis, dondurma yerken kedinin kendisine bakması sonucu, kalan dondurmasını yavru kedi ile paylaştı. Sıcaktan bunalan kedi de, polisin verdiği dondurmayı son kaşığına kadar yedi. Kedi daha sonra, dondurma kutusunda arta kalan dondurmaları da yalamaya devam etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre gece güneş batsa da nem arttığı için hissedilen sıcaklık 35 dereceyi düşmüyor. Özellikle gece yarısından sonra nemden dolayı hissedilen sıcaklık artıyor. Adana'da 5 gün içinde ise en yüksek hava sıcaklığı 37, en düşük ise 33 derece beklenirken, nemin ise yüzde 40'ın altına düşmemesi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA