Karapürçek’e 350 Bin Dolarlık Yatırım

Karapürçek ilçesinde yıl sonunda faaliyete geçeceği öğrenilen ASAŞ Alüminyum Fabrikası 3 bin kişiye yeni iş imkanı sağlayacak.

Karapürçek’e 350 Bin Dolarlık Yatırım
Yazılıgürgen Mahallesinde devam eden inşaatta incelemelerde bulunan Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti ilçe Başkanı Cemalettin Selim ve İl Genel Meclisi Üyesi İlhan Yüksek, firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Yıldırım, ilçenin buna benzer büyük yatırımlara ihtiyacının olduğunu belirterek, "Karapürçek ilçemizde buna benzer işletmelerin sayısı artmalıdır. Bu tür işletmeler hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamakla birlikte, istihdam açısında da son derece önemlidir. Umarım bu çalışma diğer iş adamlarımıza da örnek teşkil eder ve bu tür yatırımların sayısı ilçemizde hızla artar. İlçenin kalkınması adına belediye olarak her zaman bu tür yatırımcılarımızın yanında olacağız. Bu ciddi yatırımlarından ötürü iş adamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Sanayi kuruluşlarının Karapürçek ilçesini tercih ettiklerini de sözlerine ekleyen Orhan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Karapürçek sanayicilerimizin gözdesi durumunda. Bizim de sanayi kuruluşlarımıza kapımız açık. Fakat her zaman söylediğimiz gibi çevreye zarar vermemek koşuluyla. Son zamanlarda görüyoruz ki müteşebbislerimiz de bu konuda duyarlı davranıyorlar. Çünkü bu çevrenin hepimizin olduğunu ve hepimize lazım olduğunu biliyorlar. Yine de tekrarlamakta fayda görüyorum. Biz belediye olarak çevreye zarar veren sanayi kuruluşlarına izin vermeyiz.”
Kaynak: İHA