Hitit Üniversitesi'nin Lisansüstü Programları

ÇORUM - Hitit Üniversitesi bünyesindeki Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde 11 programda yüksek lisans, 5 programda da doktora eğitimi verileceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji, Kimya, Kimya ve Makine Mühendisliği yüksek lisans programlarına 20'si yabancı uyruklu toplam 68 öğrenci, Makine Mühendisliği doktora programına ise 3'ü yabancı uyruklu toplam 14 öğrenci kabul edileceği belirtildi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ise İktisat, İşletme, Tarih, Arkeoloji, Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor yüksek lisans programlarına 31'i Yabancı uyruklu toplam 256 öğrenci, İktisat, İşletme, Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimleri doktora programlarına ise 11'i yabancı uyruklu toplam 88 öğrenci kabul edileceği ifade edilen açıklamada, programlara başvuruların 26-29 Ağustos'ta yapılacağı kaydedildi.

Başvurular için detaylı bilgilerin enstitülerin internet adreslerinden alınabileceği belirtilen açıklamada, "Başvuru şartları uygun olan öğrencilerimiz ile kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, özel sektörde farklı alanlarda çalışan meslek mensupları, sanayici ve işadamlarımız kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere üniversitemizin lisansüstü programlarına bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA