Chp’li Acar’ın Basın Toplantısı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, “Milli bayramlarda Atatürk anıtlarına çelenk koyanlara para cezası kesilirken, PKK’nın ilk defa Türk askerlerini öldürdüğü 15 Ağustos’u bayram kabul ederek yaptığı kutlamalara en küçük bir müdahalede bulunulmaması ülkemizdeki PKK’lıların dışındaki tüm yurttaşlarımızın vicdanını sızlatmıştır” dedi.

Acar, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin bir yıkıma sürüklendiğini iddia ederek şöyle konuştu: “Bir yanda tencere tava çalanlar en büyük düşman ilan ediliyor, yandaşlar komşularını ihbara çağırılıyor, bir yanda açılım süreci diye eli silahlı insanların tehditlerine göz yumuluyor. Bir yandan eline hiç silah almamış, haber yazmış, kitap yazmış insanlara akla ve vicdana sığmayan cezalar veriliyor.”
PKK’nın 15 Ağustos'u bayram kabul edip kutlama yapmasına herhangi bir müdahalede bulunulmamasını eleştiren Acar, şunları söyledi: “Milli bayram günlerinin kutlanması devlet terörüyle önlenirken, milli bayramlarda Atatürk anıtlarına çelenk koyanlara para cezası kesilirken, PKK’nın ilk defa Türk askerlerini öldürdüğü 15 Ağustos’u bayram kabul ederek yaptığı kutlamalara en küçük bir müdahalede bulunulmaması ülkemizdeki PKK’lıların dışındaki tüm yurttaşlarımızın vicdanını sızlatmıştır.” Açılım sürecini eleştiren Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açılım süreci, Türkiye’nin sınırlarının açılması süreci midir? Bölgeden Türk askerinin çekilip, yerine teröristlerin gelme süreci midir? Van’daki Jandarma Kolordu Komutanlığı neden kapatılmaktadır? Bölgede ne kadar karakol kapatılmıştır? Açılım sürecinde daha ne kadar kapanacaktır? Bu sorularımızın yanıtını bekliyoruz.”
Acar, basın toplantısındaki açıklamalarına, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun da destek verdiğini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA