Gelmem Dedi Ama Geldi!

Karadeniz müziğinin önemli seslerinden ve ‘Bir Kız Var Nişan Eden’ parçası ile çıkış yapan Onay Şahin, parçasında dediği gibi ‘Geçmem Gümüşhane’den demedi ve Gümüşhane’de binlerce hayranına konser verdi.

Gelmem Dedi Ama Geldi!

“GÜMÜŞHANE TERBİYESİ İLE BÜYÜDÜM”

Gümüşhane’de devam eden 20. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği etkinlikleri kapsamında eski Atatürk Stadyumunda Hakan Tosun ve Oğuzhan Meydan’ın ardından sahne alan Onay Şahin, liseyi Gümüşhane’de okuduğunu, Gümüşhane’nin suyundan içip yolundan geçtiğini, lorunu, pestilini, kömesini yiyerek, Gümüşhane terbiyesi ile büyüdüğünü söyledi.

“YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU GÜMÜŞHANE’NİN EMEĞİ BİZDE ÇOK”

Kendisinde emeği olan bütün öğretmenlerine de teşekkür eden Şahin, “Yiğidin harman olduğu yer, adamın çıktığı memlekettir Gümüşhane. Bu türkü ile belki Gümüşhane’ye küçük hizmet etmek istedim ama Gümüşhane’nin emeği bizde o kadar çok ki 40 fırın ekmek yesek Gümüşhane’nin hakkını ödeyemeyiz.” diye konuştu.

“ZİGANA’DAN GEÇMEDİM, BAYBURT’U DOLANDIM”

Hayranlarının alkışları arasında Gümüşhane’ye gelmeden önce başından geçen ilginç hikayeyi de anlatan Şahin, “Gümüşhane’ye giderken birisi dedi ki ‘Yahu sen türkünde diyordun ki geçmem Gümüşhane’den, hani geçmeyecektin’ bende dedim ki Bayburt’tan dolandım geldim Zigana’dan geçmedim.” dedi.

“DAHA FAZLA GÜMÜŞHANE TÜRKÜSÜ BEKLİYORUZ”

Sanatçı Onay Şahin’e plaketini takdim Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise yaptığı konuşmada Onay Şahin’in o türküsü ile bütün Gümüşhanelilerin gönlünü fethettiğini belirterek, “Gümüşhane’nin suyundan içen bu kardeşimize yolunun açık olmasını diliyoruz. Her ne kadar ben Gümüşhane’ye hakkımı helal ettim dese de öyle bir, iki türkü ile hakkını tamamlayamaz. Daha fazla Gümüşhane adının geçtiği türküler bekliyoruz. Karadeniz müziğini çok güzel yorumlayan bu sanatçı dostumuza yürekten başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Parçalarına binlerce Gümüşhanelinin eşlik ettiği Onay Şahin, programının bitiminde seslendirdiği hemen hemen bütün parçalarda kendisine eşlik eden engelli bir vatandaşı da sahneden indikten sonra ziyaret ederek halini hatırını sordu ve daha sonra gelerek kendisi ile görüşeceği sözünü verdi.

Şahin’in parçasının sözleri şöyle: “Bir kız var nişan eden, Beni perişan eden, O kızın sebebine Geçmem Gümüşhane’den, Vay seni Gümüşhane, Vermedin bana yâri, Bak daha gelir miyim? Zigana’dan yukarı”
Kaynak: İHA