Antalya'da Doktorun Darbedilmesi

ANTALYA - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Manavgat Devlet Hastanesinde görevi başındaki doktor ve sağlık personelinin darbedilmesini kınadı.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, anksiyete teşhisi konulan hastanın 112 Acil Servis ekipleri tarafından 17 Ağustos Cumartesi günü 14.00-14.30 saatleri arasında Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildiğini belirtti.

Hastaya ilk müdahaleyi yapan doktor Ali Nar ve bir sağlık personelinin görevleri başındayken hasta yakınları tarafından önce hakaret ve tehdide, ardından da fiziksel şiddete maruz kaldığını anlatan Taş, savcılığa intikal eden olayla ilgili kendilerinin de inceleme başlattıklarını belirtti.

Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Manavgat Devlet Hastanesinde insan üstü bir özveri ve fedakarlık örneği göstererek 7 gün 24 saat halkımıza hizmet veren doktorlarımıza ve sağlık personellerimize sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan kişi ve kişileri nefretle kınıyoruz. Son 10 yılda sağlık alanında halkımızın ve dünyanın takdir ettiği gelinen noktayı hatırlatarak halkımızın desteğini bekliyoruz. Ayrıca bu tür olayların kurumumuz adına takipçisi olacağımızın da önemle altını çiziyoruz."

Kaynak: AA