Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü tarafından desteklenen, "Trakya Gökyüzüyle Buluşuyor" Projesi Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Tekirdağ belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projenin Trakya Kalkınma Ajansının 2012- 2013 Sosyo Ekonomik Mali Destek Programı kapsamında destekleneceği belirtildi.

"Trakya Gök Yüzü ile Buluşuyor" Projesi, Tekirdağ'da ikamet eden ve yamaç paraşütü sporuna kendi imkanlarıyla ulaşamayacak olan dezavantajlı 16-24 yaş arası 15 kişiye eğitim verilerek bu spora kazandırılmalarını kapsıyor.

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübünce hazırlanan projede Tekirdağ Belediyesi hem iştirakçi hem de eş finansman olarak yer alıyor.

Proje Koordinatörü Faruk Esen, belediye başkanı Adem Dalgıç'ı makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi.

-KASAİD'den "Cezalandırmayalım Ödüllendirelim" Projesi

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Çorlu Şube Başkanı Feray Karagöz, Tekirdağ T1 kapalı Cezaevinde kalan kadın ve çocuklar için iki yıldır destek çalışmalarını sürdürdükleri, "Cezalandırmayalım Ödüllendirelim" projesini devam ettirdiklerini kaydetti.

Karagöz yaptığı yazılı açıklamada, burada kalan kadınların kendilerini geliştirmeleri ve cezaevinden çıktıktan sonra da kazanç elde edebilmelerini sağlamak amacıyla dikiş atölyesi kurduklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Kader mahkumu kadınlarımız, Halk Eğitim Merkezinden gelen hoca desteği ile eğitilip dikiş öğrenerek kazanç sağlayacak duruma gelecekler ve cezaevinden sonraki süreçte de meslek sahibi olarak çalışma şartlarını geliştirmiş olacaklar. Ayrıca bir makine şirketinin desteği ile fason üretim için destek sağlanarak kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ve kazanç elde etmeleri sağlanacaktır."

-Malkara belediyesi ücretsiz kurs başlattı

Malkara belediyesi hazırladığı proje kapsamında ev kadınlarına ücretsiz kurabiye yapma kursu başlattı.

Malkara Belediyesi ek hizmet binasında Aslınur Bayır eğitmenliğinde başlayan kurslar, Pazartesi hariç haftanın diğer günlerinde sabah ve öğleden sonra altışar kişilik gruplara veriliyor.

-CHP'den yeni ilçelere ziyaretler

CHP Tekirdağ il yönetimi, Tekirdağ'ın büyükşehir olması nedeniyle yeni kurulan Ergene ve Kapaklı ilçelerine ziyaretlerde bulundu.

İl teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, yeni kurulan ilçelerde partinin ilçe başkanı ve yöneticilerinin atanma sürecinin başladığı belirtildi.

Açıklamada, bu çalışmalar kapsamında CHP Tekirdağ il yönetiminin, Ergene ve Kapaklı İlçe başkanlıklarını ziyaret ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA