Sıcaktan Bunalan Hayvanlar Derede Serinledi

Hakkari'nin Otluca köyünde oturan vatandaşlar, köyde düzenlenecek olan kuzu kırpma şenliği öncesinde kırpılacak hayvanları serinletmek ve yünlerini yumuşatmak amacıyla derede yıkıyor.

Otluca köyünde geleneksel hale getirilen ve yüzlerce kişinin davet edildiği kuzu kırpma şenliği hazırlıkları devam ediyor.

Şenliğin yapılacağı alanı gelecek misafirler için hazır hale getiren köylüler, aynı zamanda kırpılacak küçükbaş hayvanları da büyük bir titizlikle yıkayarak yünlerini yumuşatıyor

Kuzu kırpma şenliği öncesi sıcaktan bunalan hayvanları serinletmek ve yünlerinin temiz olması için derede yıkadıklarını belirten Arafat Ertuş, her yıl düzenledikleri şenliğin bayram havası içinde geçtiğini açıkladı.

Arafat Ertuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Havalar aşırı derede sıcak. İnsanlar gibi hayvanlar da bu bunaltıcı sıcaktan etkileniyorlar. Köylüler olarak bizde düzenleyeceğimiz kuzu kırpma şenliği öncesinde hayvanlarımızı hem serinletmek hem de yünlerinin yumuşamasını sağlamak amacıyla derede yıkıyoruz. Köylüler olarak derede yaklaşık 400 hayvan yıkayacağız. Yıkadığımız hayvanları bir gün sonra ise düzenlediğimiz şenlikle kırpacağız'' dedi.

Kaynak: AA