Sakarya Depremi Çabuk Unuttu

Büyük bir yıkımın yaşandığı ve binlerce insanın enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara depreminin yaşandığı saatte, Sakarya Kent Meydanı'nda toplanan az sayıda vatandaş, depremde kaybettikleri yakınlarını andı.

Sakarya Depremi Çabuk Unuttu
Saatler 03.02'yi gösterdiğinde depremde hayatını kaybeden Sakaryalılar için dilek fenerleri gökyüzüne salınırken, anma etkinliğine katılan vatandaşlar şehir idarecilerinin neden etkinliğe katılmadığını sorguladı.
Marmara depreminin 14’üncü yıldönümünde Sakarya Kent Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine az sayıda vatandaş katıldı.

Şehir idarecilerinin ve STK’ların yer almadığı etkinlikte depremde yakınlarını kaybedenler o günleri yeniden yaşarken, ölenler için dilek fenerleri gökyüzüne salındı.

Anma programı öncesi kısa bir konuşma yapan Sakarya Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyanal, “Depremin üzerinden yıllar geçti. Kentsel dönüşüm hala olmadı. Şimdi göstermelik bir yıkım olacak. Kaynarca’da polis lojmanları yıkılacak. Hani o 5 katlı binalar neden yıkılmıyor. Şehrimizi yönetenler neden bunları düşünmüyor” dedi.

Ali Yavuz Köse ise, “99 depreminden bu yana gece 03.02’de anma törenlerine hep katıldım. Zaman ilerledikçe acılar da azalmaya başladı.

Bundan dolayı da her geçen yıl katılım daha da azalıyor. Bu da artık acıların küllendiğini gösteriyor. Yaşanılan acıların tekrar yaşanılmaması için insanlarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

CHP kadın kollarından Tülay Ataoğlu da, “Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın. Hani bu şehrin belediye başkanları, valisi neredeler? Burada olmalarını beklerdik. Biz CHP kadın kolları olarak bugün Gar Meydanı ve Çark Caddesi’nde depremde ölenlerimiz için helva dağıttık. Depremde amcamın oğlunu kaybettim. O günler yeniden gözlerimin önünde” diye konuştu.

Anma töreninde saatler 03.02’yi gösterirken, Sakaryalılar depremde ölenler için dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne saldı.

Bazı vatandaşlar o günleri ve kaybettiklerini dün gibi hatırlarken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehir idarecilerinin anma programına katılmaması ise yaklaşık 100 kişilik grup arasında hararetli bir tartışma yaşanmasına da neden oldu. Anma programı saat 03.30’da sona erdi.
Kaynak: İHA