Sahipsiz Kalan Mezar İlgi Bekliyor

Tokat’ta vatandaşlar virane görünümdeki türbeyi andıran mezarlığa sahip çıkılarak restore edilmesini istiyor.

Sahipsiz Kalan Mezar İlgi Bekliyor
Ali Paşa Mahallesi Sulusokak Caddesi 1. Sokak’ta bir bina ve eski evlerin arasında kalan mezarlığa mahalle halkı sahip çıkılmasını istiyor. Tarihi ve kime ait olduğunu bilinmeyen mezarlığın virane görüntüsünden kurtulmasını isteyen mahalle sakinlerinden 76 yaşındaki Dursun Akkaya bazı girişimlerde bulunduklarını ama sonuçsuz kaldığını söyledi.

Akkaya, mezarın ahşap tavan kısmının yıkılmak üzere olduğunu belirterek, “Bu mezarlığın içler acısı durumu yıllardır böyle. Kimin mezarı olduğunu bilmiyoruz ama önemli bir zatın yatırı olduğu söyleniyor. Buraya dua etmeye gelenler oluyor. Fakat mezarlığın durumunu görüyorsunuz. Burası çöp pislik içinde idi. Elimizden geldiği kadar belediyenin desteği ile temizlemeye çalıştık. Biran önce buraya gerekli girişimlerde bulunularak ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden 75 yaşındaki Zekeriya Kılıç ise çalılık ve ağaçlık olan virane yerde istenmeyen görüntülerin yaşandığına şahit olduğunu belirterek, “Burada istemediğimiz çirkin olaylar yaşanıyordu. Bu nedenle çalılıkları kesip kaldırdık, temizlik yapıldı. Ama istediğimiz gibi sonuç alamadık. Bu virane görüntüden mezarın kurtarılmasını ve kime ait olduğunun bir kitabe şeklinde yazılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA