Konya'da "Büyük Mısır Mitingi"

KONYA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İhvan, yeterince şehit kanı vermiş ve alın teri dökmüştür. Emin olun, Mısır'da oluk oluk akan şehit kanları ve yağmur gibi alınlarından boşalan terler, mutlaka meyvesini verecektir" dedi.

Kamalak, partisince Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen "Büyük Mısır Mitingi"nde yaptığı konuşmada, Batı destekli firavun askerlerinin İhvan'ın önde gelen temsilcilerini yakaladıkları yerde şehit ettiğini belirterek, bunun sona ermesi için de Müslümanlara bir takım görevler düştüğünü söyledi.

Sadece "yuh" çekmekle hedeflerin gerçekleşmeyeceğini, ilk vazifenin, bırakılmış olan emanetlere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Kamalak, o emanetlerin de Hz. Muhammed'in bıraktığı iki emanet olan Kur'an-ı Kerim ve sünnetler olduğunu dile getirdi.

Batının öncülüğünde hazırlanmış olan Büyük Ortadoğu Projesi'nin hiç aksatılmadan günbegün uygulandığını anlatan Kamalak, şunları kaydetti:

"İşin gereği, bütün Müslümanların bir araya gelmesi ve kardeşlik zincirini oluşturmasıdır. Hayran olduğumuz, 54 yıldır kapısını çaldığımız Batı ve onlarla sarmaş dolaş olan ırkçı siyonizm ile küresel emperyalizm Müslümanlara diyor ki, 'Sizin sadece iki şıktan birini seçme hakkınız var. Ya kölem, esirim, kulum olacaksın ya da öleceksin.' İhvan, ikinci şıkkı, şehadeti tercih etti. Tüm İhvan'a selam olsun. Şundan emin olunuz ki Mısır'da ikinci bir İslam inkılabı yaşanacaktır. Dünyada en verimli iki şey vardır. Bunlardan biri şehit kanı, diğeri ise alın teridir. İhvan, yeterince şehit kanı vermiş ve alın teri dökmüştür. Emin olun, Mısır'da oluk oluk akan şehit kanları ve yağmur gibi alınlarından boşalan terler, mutlaka meyvesini verecektir. Birbirimize İslami duygularla yaklaşalım. Mutlak suretle bir araya gelmemiz, İslam birliğini kurmamız lazım. Büyük İslam alemi sizleri bekliyor. Sancak, indiği yerden kalkar, yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu İslam birliği sancağı buradan yükselecektir. Sadece İslam alemi değil tüm mazlumlar emin olun sizleri bekliyor. Yeni bir dünyayı, adil bir sistemi ancak ve ancak Müslümanlar kurabilir."

Karanlıkların gidip yerini aydınlıkların alması gerektiğini vurgulayan Kamalak, dünyanın Müslümanların yardımını beklediğini, gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti.

"Irkçı siyonizmin ve küresel emperyalizmin nihai amacı Büyük İsrail Devletini kurmaktır. Osmanlı'yı yıkmak suretiyle küçük İsrail devletini kurdular şuan büyük İsrail devletini kurmanın mücadelesini vermektedirler" diyen Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların inancına göre büyük İsrail sınırları Nil'den Fırat'a kadar uzanan bölgeyi kapsar. Bu bölgenin önemli kısmı Türkiye'nin sınırları içindedir. Dün ve bugünkü İsrail devletinin kurmuş olduğu alanın tamamı Osmanlı'nın hakimiyetindeydi. Oradan nasıl aldıysak, Türkiye'den de burayı alacağız diyorlar. Ümitsizliğe asla ve asla yer yok. Yarınlar, elbet bizimdir."

Yoğun katılımın gözlendiği mitingde, Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine sloganlar atıldı, Mursi ve taraftarlarına destek verildi.

Protestolar sırasında ABD ve İsrail bayrağı ile Sisi posteri yakıldı. Miting sırasında kefen giyerek kürsüye çıkan bir grup, Mısır'da hayatını kaybedenler ve zor durumda olanlar için Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Kaynak: AA