Ayvacık'ta Korkutan Gece
Samsun’un Ayvacık ilçesinde dün gece yaşanılan sel ve heyelan ilçe halkının korkulu saatler geçirmesine yol açtı.

HEYELAN KORKUTTU
Terice mevkisinde meydana gelen heyelan nedeni ile de ulaşım saatlerce durdu. İl Genel Meclisi Üyesi Ali Keskin de heyelan nedeni ile mahsur kalanlar arasındaydı. Heyelanda çamura saplanan bir araç nedeni ile korkulu anlar yaşanırken felaket içindekilerin aracı hemen terk etmesi ile son anda önlendi. Büyük oranda çamura gömülen araç daha sonra iş makineleri ile kurtarıldı.
MAHSUR KALDILAR
Kaymakamlık ekibi kontrol için gittiği Çamalan deresinde karşı tarafta mahsur kalan ve derenin karşısına geçerek evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar olduğunu görünce müdahale etti. Kontrollü bir şekilde dereden karşıya geçirilen vatandaşların Kabaklık köyüne fındık toplamaya gittikleri ve dönüşte de sel nedeni ile mahsur kaldıkları öğrenildi.
İlçede yaşanılan felakette can kaybı yaşanmazken meydana gelen hasarın maddi olarak tespit edilmesine çalışılıyor. İş makineleri de sabahın erken saatlerinde kapalı olan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.
