Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

ŞANLIURFA - İçişleri Bakanlığı'nın yeni atama kararnamesiyle Suruç Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çitfçi, görevine başladı.

Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik ise 8 ay süreyle vekaleten yürüttüğü kaymakamlık görevini Çiftçiye, devir etti.

Kaymakam Çiftçi, yaptığı açıklamada, hizmet etmek için geldiği Suruç'ta devletin şefkatli güler yüzünü göstereceğini kaydetti.

Maliye Bakanlığı'nda 2 yıl süreyle vergi denetmen yardımcılığı görevinde bulunduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti: "2004 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine geçiş yaptım. Halkla iç içe halkın her kesimiyle diyalog içinde olacağız. Görüş, düşünce ve kimliğinden dolayı ayırmadan, halkın içinde ve onların emrinde olacağız. Bu makam her zaman halka açık olacak. Kapımızdan kimseyi geri çevirmemeye çalışacağız. Buraya gelen herkese devletin şefkat ve güler yüzünü göstermek için gayret göstereceğiz."

-Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam

Suruçta'ta bir grup, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneğince organize edilen ve aralarında sivil toplum kuruluşların temsicilerin bulunduğu grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenamazı kılan grup bir süre dua etti.

Derneği Başkanı İsmail Yıldız, grup adına yaptığı açıklamada Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin Adeviyye Meydanı'nda yeni bir katliama başladığını ifade etti.

Darbe yönetiminin keskin nişancıları da kullanarak çok sayıda insanı şehit ettiğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Adeviyye Meydanı'nda sergilenen bu kanlı katliam, daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı adeta kan gölüne çevrilmiştir. En başından itibaren bu darbe süreci karşısında Batı'nın iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikar olmuştur."

Bir süre dua eden grup olaysız dağıldı.

Kaynak: AA