Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Çankırı'da

ÇANKIRI - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliama ilişkin, "Biran önce bu vahşetin, zulmün sona ermesini istiyoruz. Demokrasinin, halkın özgürlüğünün geçerli olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Toplu temel atma ve bazı açılışlara katılmak üzere Çankırı'nın Çerkeş ilçesine gelen Bakan Eroğlu, Çerkeş Belediyesini ziyaret ederek belediye başkanı Şükrü Tarhan'dan ilçeyle ilgili bilgi aldı.

Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, bugün açılışı yapılan tesisler içerisinde en önemlisinin Akhasan Barajı göleti olduğunu belirtti.

Zamanında temeli atılan göletin, bugüne kadar 1 lira ödenek aktarılarak bekletildiğini ifade eden Eroğlu, "Daha önce geldiğimde arkadaşlar 'Bunu bitirelim' dediler. Hakikaten çok hızlı bitirdik. Sulaması da bu sene 29 Ekim'de Allah'a şükür bitiyor. Bu sulama buraya hakikaten çok büyük hayat verecek. Tabi ki daha yapılacak çok şey var. Çankırı'ya 18 baraj, sulama, gölet tesisi yapacağız" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Tarhan, Bakan Eroğlu'na kekik balı ile birer tepsi baklava ve börek hediye etti.

Daha sonra esnafları gezen Eroğlu, oturduğu bir çay bahçesinde gazetecilerin Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik sorusu üzerine, Mısır'da demokrasi sürecinin tamamen baltalandığını anlattı.

-"Darbeye karşı dik duran tek devlet Türkiye oldu"

Yaşanan olayların çok büyük bir acı olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Esasen, seçimle gelenin sandıkla gitmesi lazım. Dolayısıyla maalesef Mısır'da darbeciler böyle bir ihanet içerisinde bulundular. Hükümet olarak akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Mısır'da demokrasiye biran önce dönülmesini istiyoruz. Bu konuda hükümetimiz gerekli görüşmeleri yapıyor. Darbeye karşı dik duran tek devlet de Türkiye oldu. Avrupa'dan, Amerika'dan maalesef cılız sesler geldi. İnşallah bu sıkıntı sona erer. Zaten bugün bütün camilerde Cuma namazında dua edildi. Cenab-ı Allah onlara güç kuvvet versin. Cesaret versin. Metanet ve sabır ihsan buyursun. Muzafferiyet nasip etsin."

Bakan Eroğlu, batı dünyasının oyun içinde oyun oynadığını belirterek, Türkiye'de de böyle bir oyunun oynanmak istendiğini ancak bunda başarısız olunduğunu kaydetti.

Mısır'daki hadiselerden dolayı üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Eroğlu, "Biran önce bu vahşetin, zulmün sona ermesini istiyoruz. Demokrasinin, halkın özgürlüğünün geçerli olmasını arzu ediyoruz. Biliyorsunuz yıllardan beri 'Söz de milletin, karar da milletin' diyoruz. Dolayısıyla Mısır'da da söz de, karar da Mısır'lıların olması lazım" diye konuştu.

Eroğlu, daha sonra ilçe merkezindeki ağaçlandırma alanında fidan dikti.

Kaynak: AA