Mısır’da Yaşanan Olaylar Gümüşhane’de Protesto Edildi

Mısır’da yaşanan olaylar için Gümüşhane’de Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda ABD ve İsrail bayrakları ile Mısır’ın darbeci generali Sisi’nin posteri yakıldı, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır’da Yaşanan Olaylar Gümüşhane’de Protesto Edildi
Cuma namazının ardından Kemaliye Camii önünde basın açıklaması yapan SP İl Başkanı Avukat Akın Demir, İslam coğrafyasının kan ve barut koktuğunu belirterek, bunun son örneğinin Suriye ve Mısır’da yaşandığını söyledi.

Mısır’da kendi vatandaşına kurşun sıkanların demokratik yolla alamadıklarını, tankla-silahla almaya çalışanların, er ya da geç bunun hesabını vereceklerini belirten Demir, “Hesapları hem bu dünya da hem de ahirette çok çetin olacaktır. Akıttıkları masumların kanlarında boğulacaklardır. Bugün büyük bir imtihanı yaşıyoruz. Batının ve değerlerinin ne kadar anlamsız olduğunu ve iş kendi çıkarlarına gelince kendi değer yargılarına ne kadar sahip çıktıklarını bir kez daha müşahade ettik. Darbeye darbe diyemeyen askeri vesayetinin sırtını sıvazlayan batıyı ve yine kendi kukla rejimlerinin menfaatleri için batıya yalakalık yapan başta Suudi rejimi olmak üzere tüm yaltakçıları lanetliyoruz. Teokrasi ile yönetildiğini söylenen Suudi rejimine en açık desteği veren başta ABD olmak üzere Avrupa Ülkeleri demokrasi ve milletin iradesi ile iktidara gelen Mursi yönetimine ise arkalarını dönmektedirler. Bu işte batının o sinsi yüzünü bir kez daha ifşat etmiştir.” dedi.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm hükümet yetkililerin darbe karşısında en yüksek perdeden yer aldıklarını belirten Demir, bunları yeterli görmediğimizi ve daha etkili yaklaşımlarında devreye sokulması gerektiğini ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde ABD ve İsrail bayrakları ile darbeci general Sisi’nin posteri alanda bulunan vatandaşlar tarafından yıkıldı.

Program Kemaliye Camiinde yaklaşık 500 kişinin katılımı ile kılınan gıyabi cenaze namazı ve duanın ardından son buldu.
Kaynak: İHA