Mersin'deki Terör Operasyonu

MERSİN - Akdeniz ilçesinde operasyon düzenlenen evde gözaltına alınan biri terör örgütü PKK üyesi 5 kişi, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü üyeleri tarafından İçel'de bombalı ve silahlı saldırı hazırlığı yapıldığı yönündeki bilgileri değerlendiren polis ekiplerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda İçel'de 4 kişinin yakalanmasının ardından Adana'da da 1 kişi gözaltına alındı.

İkisi kadın 5 zanlının ikametlerinde suikast silahı, el bombası, el yapımı bomba ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alın A.T, A.Ç, B.Ç, C.D ve M.D emniyetteki işlemlerinin ardından İçel Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek Adana Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlıların, ağustos ayı içerisinde Siteler Polis Merkezi, Yumuktepe Polis Merkezi, polis araçları ve vatandaşlara ait mülklere havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldırıları gerçekleştirdikleri bildirildi.

-Saldırı anları kamerada

Öte yandan zanlıların saldırı anları mobese kameraları tarafından da görüntülendi. Görüntülerde, yüzleri maskeli bir grup, vatandaşların ikametlerine molotofkokteyliyle saldırıda bulunuyor. Yoldan geçen vatandaşların uyarılarına rağmen saldırılarını sürdüren grup, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu mekanlara da havai fişek atıyor. Polislerle, çocukların sohbet ettiği bir sokağa da molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcıyla saldıran şahıslar, polis ekipleri tarafından yakalanıyor.

Kaynak: AA