Gümüşhane’de 120 Girişimci Sertifika Sahibi Oldu

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı ve KOSGEB ortaklığında düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla bitiren 120 kursiyer için geniş katılımlı sertifika töreni düzenlendi.

Gümüşhane’de 120 Girişimci Sertifika Sahibi Oldu
Gökırmak düğün salonunda düzenlenen sertifika törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

“SERTİFİKA ALAN ARKADAŞLARIMIZDAN BU GİRİŞİMLERİ YAPMASINI BEKLİYORUZ”
Toplantıda konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, her işin ehline yaptırılması gerektiğini belirterek, girişimcilik sertifikası alan kursiyerleri bundan sonra alanlarda görmek istediklerini söyledi.

Bu noktada Belediye Başkanlığı ve KOSGEB’e teşekkür eden Vali Mayda, “Bundan sonra bizim beklentimiz bunların somutlaştırılması. Girişimcilik belgesi verdiğimiz arkadaşlarımızın bu girişimleri yapmasını bekliyoruz. KOSGEB idaremiz emrinizde, DOKA emrinize. Aldığınız eğitimin gereğini sağlayarak yatırıma dönüştürün, kendinizi geliştirin, Gümüşhane’yi ülkemizi kalkındırın.” dedi.

“GİRİŞİMCİLİK YOLUNDA HIZLI ADIMLARLA GİTMELİYİZ”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında son yıllarda Gümüşhane’de gerçekleştirilen çeşitli desteklemelerden bahsederek, “Devletin neresinde 5 kuruş varsa, ondan Gümüşhaneliye düşen maddi kaynak geliyor. Bize de düşen girişimcilik yolunda hızlı adımlarla, pratik hayatımıza işleyerek gitmek. Ekonomi ve sosyal hayatın gelişmesi için iki unsurdan birisi KOBİ’lerin varlığı ve desteklenmesi bir diğeri de toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların desteklenmesi ve onların toplumda layık oldukları yerde var olması.” diye konuştu.

“DÜNYANIN NERESİNE GİDERSENİZ GİDİN ORADA TİCARET YAPAN BİR TÜRK BULURSUNUZ”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de konuşmasında Türk milletinin zekasıyla girişimcilik sıkıntısının olmadığının bilindiğini belirterek, “Dünyanın neresine giderseniz gidin, iki kelime yabancı dili yoktur ama orada ticaret yapan bir Türk bulursunuz. Şuana kadarki dönemde girişimcilerin önünde hep fren olan devlet idi. Devlet birisi bir şey ürettiği zaman hep karşısında durmuş. Son zamanlarda insanları serbest bırakınca üretim gelişmeye başladı.

Bizlerde Türkiye ve dünyada çok başarılı girişimciler yetiştirmiş bir ilin mensuplarıyız.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYECİLİĞİN YANINDA EKONOMİK VE SOSYAL PROJELERE DE ÖNEM VERİYORUZ”
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da konuşmasında Gümüşhane Belediyesi olarak rutin Belediyecilik hizmetlerinin dışında şehrin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına ön ayak olmak amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

KOSGEB’le yapılan işbirliğinin de bunun bir sonucu olduğunu belirten Başkan Canlı, girişimciliğin cesaret istediğini belirterek sertifika alan kursiyerlere başarı dileklerinde bulundu.

“KADINLAR ARTIK EVLERDE PATRON OLMAYA BAŞLADI”
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, girişimcilik eğitimleri ve seferberliğinin Anadolu’da özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kadınlarımız evlerde artık patron olmaya başladı.

Özellikle kadınlara yüzde 10 oranında pozitif ayrımcılık yapıyor olmamız sonucunda işi evin hanımı kurmaya başladı evin erkeği de yanında işçi olmaya başladı.

” dedi.

Son 3 yıl içinde ülke genelinde girişimcilik eğitimlerinden yararlananların sayısının 148 bini geçtiğini kaydeden Tüysüz, 2010 yılından bugüne kadar 8 bin 500’e yakın girişimciye yaklaşık 117 milyon lira destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Törende daha sonra kursa katılıp sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA