Deniz Ticaret Odası’ndan Öneri

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdürü Bülent Koşu’yu ziyaret etti.

Deniz Ticaret Odası’ndan Öneri
Aynı zamanda Rotary Kulüpleri 16.Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı olan Cüneyt Koşu ile sohbet eden Gülay, EXPO 2016 Antalya’da yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. EXPO 2016 Antalya’nın ülkemiz için önemine değinen Gülay, Antalya’nın turizmde marka olmasını sağlayan denizi ile Expo’nun buluşturulması gerektiğini belirtti.

Bu konuda çalışmalar olduğunu belirten Gülay, özellikle Kemer ve Alanya bölgesinden deniz yolu ile gelecek misafirlerin alana ulaşmaları konusunun gündemde olduğunu ifade etti.

Gülay, bu konuda Deniz Ticaret Odası’nın bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Antalya’nın 650 kilometre sahil şeridi olduğunu belirten Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdürü Bülent Koşu, “Antalya, denizden bir o kadar uzak bir şehir. Antalya tarihi boyunca çok önemli bir liman kenti olmuş. Ancak şu an liman ihtiyacımız var. Aksu Çayı’nın denizle buluştuğu noktaya yapılacak liman en çok konuşulması gereken konu. Eğer Expo sayesinde bu yapılabilirse, bundan mutluluk duyarız. Aksu Çayı’ndan Expo alanına ulaşım konusu da değerlendirilmelidir” dedi.

Antalya’yı sembolize eden çok fazla yapının bulunmadığını ifade eden Koşu, “Bizim önerimiz, Sıçan Adası’na 60-70 metre yüksekliğinde bir Deniz Feneri yapılması ve bunun EXPO 2016 Antalya’nın sembolü olmasıdır. Bu fener, şehrimizdeki denizciliğin cazibesinin artmasını da sağlayacaktır” dedi.

Koşu, dalış turizminin geliştirilmesi adına da, bir sualtı müzesi kurulabileceğini de ifade etti.

Dünyada 160 dolayında ülkede Rotary Kulüplerinin örgütlü olduğunu belirten Koşu, “2016 yılında yapılacak ve dünya Rotaryenlerinin katılacağı toplantıyı Antalya’da düzenlemek istiyoruz. Rotary Kulüpleri, dünyada çocuk felcini bitirmiş bir kuruluştur. EXPO 2016 Antalya’nın teması da çiçek ve çocuk. Çocuklar üzerine oluşturulacak alanda Rotary Kulüpleri olarak yer alabiliriz” şeklinde konuştu.

Koşu’ya önerileri için teşekkür eden Genel Sekreter Gülay, “EXPO 2016 Antalya’da çocuklarla ilgili her projeyi değerlendirebiliriz. Sizlerin orada yer alması bizleri mutlu eder” dedi.

Önerilerin yazılı hale getirilmesini isteyen Gülay, “Bu düşüncelerinizi dosya halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker başkanlığındaki EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu’na sunalım. Yönetim kurulumuzun kararı doğrultusunda çalışmalarımıza yön verelim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA